Zimna zupa pomidorowa z tuńczykiem i bazylią

Do przepisu

Ten zimny zupa pomidorowa swoim znaczeniem, smakiem i składem bardzo przypomina gazpacho. Ale w przeciwieństwie do swojego hiszpańskiego odpowiednika, jest o wiele bardziej satysfakcjonujący dzięki świeżemu smażonemu tuńczykowi i jajom przepiórczym zatopionym w fusie pomidorowym.

Złożoność: łatwo Porcje: 4GotowanieKolacjaKolacjaZupaSKŁADNIKI NA 4 PORCJIFilet z tuńczyka – 200 gJajko przepiórcze – 1 sztBazylia – 2-3 gałązkiSól, pieprzNa zupę pomidorową:Pomidory – 270 gPomidory we własnym soku – 400 gWoda – 400 gSer Tofu – 150 gSól – 25 gCukier – 25 g Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Przygotuj zupę pomidorową: Zmiksuj wszystkie składniki w blenderze na gładką masę.

Krok 2

Filet z tuńczyka pokroić na 4 plasterki, dodać sól i pieprz. Smaż przez 10 sekund na oleju roślinnym ze wszystkich stron. Pokrój w poprzek na kawałki.

Krok 3

Ugotowane jajko przepiórcze przekrój na pół. Wszystkie składniki pięknie ułóż na talerzu i udekoruj bazylią. Zalać zimną zupą pomidorową.

PRZY OKAZJI

Przepis dostarczony przez Antona Patankina, szefa kuchni restauracji Makau.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja