Do przepisu
Ten zimny zupa pomidorowa swoim znaczeniem, smakiem i składem bardzo przypomina gazpacho. Ale w przeciwieństwie do swojego hiszpańskiego odpowiednika, jest o wiele bardziej satysfakcjonujący dzięki świeżemu smażonemu tuńczykowi i jajom przepiórczym zatopionym w fusie pomidorowym.
Złożoność: łatwo Porcje: 4GotowanieKolacjaKolacjaZupaSKŁADNIKI NA 4 PORCJIFilet z tuńczyka – 200 gJajko przepiórcze – 1 sztBazylia – 2-3 gałązkiSól, pieprzNa zupę pomidorową:Pomidory – 270 gPomidory we własnym soku – 400 gWoda – 400 gSer Tofu – 150 gSól – 25 gCukier – 25 g Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Przygotuj zupę pomidorową: Zmiksuj wszystkie składniki w blenderze na gładką masę.
Krok 2
Filet z tuńczyka pokroić na 4 plasterki, dodać sól i pieprz. Smaż przez 10 sekund na oleju roślinnym ze wszystkich stron. Pokrój w poprzek na kawałki.
Krok 3
Ugotowane jajko przepiórcze przekrój na pół. Wszystkie składniki pięknie ułóż na talerzu i udekoruj bazylią. Zalać zimną zupą pomidorową.
PRZY OKAZJI
Przepis dostarczony przez Antona Patankina, szefa kuchni restauracji Makau.