Zielony agrest w marynacie: Przepis na niezapomniane smaki!

Marynowany zielony agrest

Marynowany zielony agrest Do przepisu

Nie ma lepszego towarzysza tłustych i smażonych mięs niż marynowany zielony agrest. To nie jest trywialne i smaczne, spróbuj zamarynować słoik samego agrestu, drugi z ziołami, a trzeci z przyprawami. Nie podajemy tutaj dokładnych ilości składników, użyj własnych. Ważne są tylko proporcje. Na każde 500 ml objętości agrestu wraz z marynatą dodać 5-6 ząbków czosnku, 1 małą cebulę, 2-3 gałązki ziół, a przyprawy ograniczyć do minimum, aby nie zdominowały delikatnego smaku agrestu. agrest.

Złożoność: przeciętny Kalorie: 47,45 kcal/porcja Porcje: 10 Gotowanie: 30 minut Używany: 1,02 g/0,35 g/12.10PustySKŁADNIKI NA 10 PORCJIzielony agrest czosnek mała cebula ocet jabłkowy lub winny cukier, najlepiej brązowa sól niejodowanaDodatkowe dodatki:zielona bazylia koperek tymianek świeży imbir anyż gwiazdkowaty cały kardamon laski cynamonu Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Agrest wlać do przygotowanych słoików po ramiona i zalać wodą do góry. Wlać wodę do miarki i zanotować, ile wyszło – z tej ilości obliczymy proporcje. Na marynatę na każde 500 ml płynu 10% powinien stanowić ocet. Cukier i sól potrzebują 3%. Oznacza to, że jeśli odlejesz z agrestu łącznie 1 litr wody, to do marynaty użyjesz 100 ml octu + 900 ml wody + 30 g soli + 30 g cukru.

Krok 2

Natychmiast przygotuj suplementy. Jeśli używasz warzyw, trzymaj całe gałązki w palcach, aby poprawić ich smak. Zmiażdż laski cynamonu i strąki kardamonu. Imbir umyj lub obierz i pokrój w cienkie plasterki.

Krok 3

Obierz czosnek i cebulę. Ząbki czosnku przekrój wzdłuż na pół. Cebulę pokroić w cienkie pierścienie.

Krok 4

Teraz marynata. Zagotuj obliczoną ilość wody z octem, solą i cukrem. Zdjąć z ognia i lekko ostudzić, około 5 minut.

Krok 5

Dodatki przekładamy do słoiczków z agrestem i zalewamy gorącą marynatą. Przykryj, odwróć i całkowicie ostudź. Przechowywać w chłodnym miejscu.

PRZY OKAZJI

Agrest można urozmaicić, dodając do każdego słoika 1 małą ostrą czerwoną paprykę. Należy zrobić w nim małe nacięcie, aby sok pieprzowy zmieszał się z marynatą.

Jeśli agrest jest bardzo słodki, ilość cukru można zmniejszyć o połowę.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja