Zielone pomidory
fktvfhbz 18 września 2021 r Dodaj do ulubionychUdział Do przepisu
Będziesz potrzebował znacznika jedzenia, aby narysować twarze. To cieszy duszę!
Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 1 godzina Dodać. czas: 1 godzinaPustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘzielone pomidory 2 kgkoperek, pietruszka 2 szt.cukier 3 łyżki.sól 1 łyżka.świeża mięta 2 szt.przyprawy.czosnek Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
W przygotowanych 1-litrowych słoikach umieść warzywa, przyprawy według własnego uznania i małe zielone pomidory
Krok 2
Zalać wrzącą wodą i ostudzić, odlać wodę, aby zagotować solankę.
Krok 3
Do wody dodaj cukier i sól. Gotować
Krok 4
Do pomidorów dodać czosnek, odrobinę octu i zalać solanką. Szczelnie zamknąć i zawinąć.
UWAGA DO GOSPODARKI
Pomidory okazują się pyszne, nadają się na przekąskę. Można je kroić nożem.