Zielona kasza gryczana z awokado, zielonym groszkiem, parmezanem i tymiankiem

Do przepisu

Zielona kasza gryczana zawiera tak wiele przydatnych rzeczy, że łatwiej jest wymienić to, czego nie zawiera. Dlatego zielona owsianka gryczana to zdecydowanie jedno z najzdrowszych śniadań, jakie można sobie wyobrazić. Dla smaku szef kuchni Jurij Manczuk dodał do niego odrobinę masła i szczyptę tymianku i proponuje podawać z zielonym groszkiem, tartym parmezanem i kremowym awokado.

Złożoność: łatwo Porcje: 2 Gotowanie: 20 minutGotowanieŚniadanieKolacjaDrugie danieDanie główneWegetarianizm: laktoWegetarianizmSKŁADNIKI NA 2 PORCJEkasza gryczana zielona – 140 gwoda – 400 mlmasło – 2 łyżki. l.szczypta suszonego i świeżego tymiankusól/cukier do smakuAby przesłać:awokado – ½ sztgarść zielonego groszkutarty parmezan – 2 łyżki.. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Kaszę gryczaną dokładnie opłucz zimną wodą.

Krok 2

Kaszę gryczaną zalać wodą, dodać sól i tymianek. Gotuj przez 10 minut.

Krok 3

Do przygotowanej kaszy gryczanej dodać masło i parmezan. Mieszać.

Krok 4

Gotową owsiankę wyłóż na talerze, udekoruj pokrojonym w cienkie plasterki awokado, zielonym groszkiem i parmezanem.

PRZY OKAZJI

Przepis dostarczony przez Jurija Manczuka, szefa kuchni kawiarni gastronomicznej Charlie (St. Petersburg)

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja