Do złożoności przepisu: średni Porcje: 6 Gotowanie: 1 h 10 minGotowanieSmażenieOspałośćKolacjaKolacjaDrugi kursGłówne danieWegetarianizmDzień miłościUrodzinyNa świątecznym stoleRomantyczny obiadSkładniki 6 porcji1,5 kg tłuszczowych żeberka wieprzowych na kości300 ml octu białego wina80 ml sosu sojowego1 Głowa czosnku1 czerwona papryka chili4 bardzo świeże arkusze laurowe1 łyżka. L. Mieszanki pachnącego, białego i czarnego pieprzu z groszkiem1 łyżeczka. Ciemnobrązowy cukiersólFrustracja ryż Jasmine za karmienie Tabela miar i skal Przepis na gotowanieNiewygodny ekran
Krok 1
Pokrój żebra między kościami. Znajdź solą ze wszystkich stron.
Krok 2
Wyczyść czosnek i posiekaj. Przeetnij chili głównie (usuń nasiona lub zostaw nasiona, jeśli lubisz pikantny).
Krok 3
Wymieszaj na patelni z gęstym dolnym octem, sosem sojowym, cukrem, liściem laurowym, czosnkiem, pieprzem i chili.
Krok 4
Włóż żebra na patelni. Doprowadź na wysokim ogniu, zamknij pokrywkę, zmniejsz ogień i gotuj, aż miękkość mięsa, 1 godzinę.
PRZY OKAZJI
Do tego przepisu możesz użyć dowolnego naturalnego octu. Oryginał używa trzciny.
Jeśli zauważysz błąd lub niedokładność, powiedz nam. Źródło: „Gastronon”Nr 07-08 (180), 2017 #sos sos #wine ocet #chile #cook #Second Dish #dinner #Meeting with Friends #ribs #Birthday #frying #romantic Dinner #pork Ribs #LanguorPodobne materiałyUwagi na ? Zaloguj się lub zostawił komentarz jako gość
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy
Jeszcze więcej pomysłów i przepisów – w naszych sieciach społecznościowych