Zbiór ziół ogrodowych na zimę
Do przepisu
Jeśli uprawiasz warzywa w swoim ogrodzie, prawdopodobnie spotkałeś się z problemem, gdy jest ich dużo i nie masz czasu ich zjeść; Aby Twoje wysiłki nie poszły na marne, sugerujemy przygotowanie zebranych ziół ogrodowych na zimę. Dzięki temu warzywa nie zmarnują się, a zimą będzie co dodawać do zupy.
Złożoność: łatwo Kalorie: 24,98 kcal/porcję Porcje: 40 Gotowanie: 30 minut Używany: 1,81 g/0,25 g/4,14KonserwowaniePustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 40 PORCJIseler naciowy – 1 kg sól – 400 g pietruszka (zielona) – 1 kg papryka ostra – 2 szt. papryka słodka – 1 szt. koperek duży (warzywny) – 1 kg Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Natkę pietruszki, koperek i seler dokładnie umyj w zimnej wodzie i osusz na serwetkach.
Krok 2
Posiekaj warzywa. Paprykę myjemy, usuwamy nasiona i łodygi, kroimy w cienkie plasterki. Wszystko dobrze wymieszaj w dużej misce. Dodać sól i ponownie wymieszać. Umieścić mieszaninę szczelnie w wysterylizowanych słoikach, przykryć papierem i zawiązać sznurkiem. Przechowywać w lodówce.