Zaskakujące Połączenie: Leniwe Kluski z Kaszą Manną i Ziołami

Leniwe kluski z kaszą manną i ziołami

Leniwe kluski z kaszą manną i ziołami Do przepisu

Leniwe kluski z kaszą manną i ziołami można podawać na śniadanie, bo tak pożywne danie może zapewnić zapas energii jeśli nie na cały dzień, to na pewno do obiadu. Dzięki temu unikniesz niepotrzebnego podjadania, co oznacza, że ​​nie zyskasz dodatkowych kalorii. Poza tym leniwe kluski z kaszą manną i ziołami są również bardzo smaczne, więc przypadną do gustu każdemu domownikowi. Na koniec jeszcze jeden przyjemny moment: przygotowanie tego szybkiego dania nie będzie wymagało zbyt wczesnego wstawania, a dzięki temu Twój poranek będzie naprawdę dobry, łatwy i radosny.

Złożoność: łatwo Kalorie: 248,05 kcal/porcję Porcje: 4 Gotowanie: 30 minut Dodać. czas: 30 minut Używany: 23,64 g/3,56 g/30,38GotowanieChłodzenieŚniadanieDanie główneWegetarianizm: Ovo-laktoWegetarianizmSKŁADNIKI NA 4 PORCJItwaróg – 400 jaj – 1 szt. bazylia zielona lub czerwona – 4-5 gałązek koperek – 2-3 gałązki cebula dymka – 50 g mąki – 4 łyżki. l. + trochę więcej do rozwałkowania ciasta: kasza manna – 2 łyżki. l. pieprz czarny mielony – do smaku sól Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Przygotuj ciasto na leniwe kluski z kaszą manną. Twarożek przetrzeć przez drobne sito do miski. Oddzielnie ubij jajko. Dodać do twarogu i wymieszać.

Krok 2

Posortuj zioła (bazylię, koperek i dymkę), umyj i dobrze osusz na papierowym ręczniku. Drobno posiekaj, usuwając grube gałązki bazylii i koperku.

Krok 3

Do masy twarogowej dodać mąkę i semolinę. Sól, trochę pieprzu i dokładnie wymieszaj. Dodaj wszystkie przygotowane warzywa. Zamieszaj ponownie.

Krok 4

Ciasto na leniwe knedle dzielimy na 8-10 części, każdą zwijamy w „kiełbasę” na podsypanym mąką stole. Zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na 15 minut.

Krok 5

Wyjmij „kiełbaski” z ciasta i usuń folię. Pokrój je na małe poprzeczne kawałki. W dużym rondlu o pojemności co najmniej 3 litrów zagotuj wodę i dodaj odrobinę soli.

Krok 6

Kawałki ciasta zanurzać w wodzie i gotować nie dłużej niż 1 minutę po wypłynięciu na powierzchnię. Wyjmuj na talerze łyżką cedzakową i natychmiast podawaj.

PRZYDATNE RADY

Jeżeli twarożek na ciasto leniwych pierogów z semoliną będzie zbyt mokry, należy go ułożyć w podwójnie złożoną gazę, zawiązać supeł i odłożyć na kilka godzin na durszlak pod prasą.

PRZY OKAZJI

Leniwe knedle z kaszą manną i ziołami uzupełnij tartym twardym serem o pikantnym smaku i gęstą śmietaną. A dzieci na pewno będą zachwycone, jeśli danie zostanie posypane pokruszonymi chipsami ziemniaczanymi.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja