Zarówno ryby, jak i mięso: 5 przepisów na grilla i kebaby od szefów kuchni moskiewskich restauracji

Zarówno ryby, jak i mięso: 5 przepisów na grilla i kebaby od szefów kuchni moskiewskich restauracji

Zarówno ryby, jak i mięso: 5 przepisów na grilla i kebaby od szefów kuchni moskiewskich restauracji

gastronomia 04 maja 2023 r4,50 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz

Zabawna wycieczka za miasto na grilla to jeden z przyjemnych bonusów ciepłego sezonu. Nawet jeśli nie jesteś ekspertem w radzeniu sobie z ogniem, porady profesjonalistów pomogą Ci oswoić grilla i wydobyć z niego to, co najlepsze. A jeśli chodzi o grillowanie, przepisy szefa kuchni dadzą kilka świeżych pomysłów na to, co oprócz szaszłyka można grillować na węglach.

Grillowane warzywa Szaszłyk wieprzowy marynowany w wodzie gazowanej z cebuląMakrela na węglachDomowa kiełbasa mielona jagnięcaKebab z kurczaka lulaGrillowane warzywa Szaszłyk wieprzowy marynowany w wodzie gazowanej z cebulą

Szaszłyk wieprzowy: pyszny klasyk

Karkówka wieprzowa to najbardziej odpowiednie mięso na grilla; jest dość chuda, ale ma smugi tłuszczu, więc nie wyschnie po wyjęciu z grilla. Rusiko Shamatava, szefowa kuchni restauracji Jonjoli, zaleca wstępne marynowanie mięsa, aby dodać neutralnej wieprzowinie jasności. Ale bez fanatyzmu: do marynaty wystarczy standardowy zestaw – cebula, olej roślinny, sól, pieprz i odrobina wody, najlepiej gazowanej. To wszystko, czego potrzebujesz, aby Twój kebab wieprzowy odniósł sukces.

Szaszłyk wieprzowy marynowany w cebuli

Makrela z grilla: przysmak w przystępnej cenie

Makrela gotowana na otwartym ogniu jest bardzo aromatyczna i dymna. A poza tym taki przysmak będzie kosztował znacznie mniej niż na przykład kebab z jesiotra. Rusiko Shamatava, szefowa kuchni restauracji Jonjoli, podchodzi do tego zadania kreatywnie: wystarczy kilka przypraw, aby przełamać ostry rybi aromat i smak, za który nie wszyscy kochają makrelę. W tej roli najlepiej sprawdza się mieszanka soli, pieprzu i kolendry.

Makrela na węglach

Warzywa z grilla: uniwersalny dodatek do grilla

Do grillowania najlepiej nadają się mięsiste, ale mocne warzywa – cukinia, cukinia, pomidory, bakłażan, papryka. Najważniejsze jest to, że nie zamieniają się w papkę na otwartym ogniu. Im bardziej soczyste owoce, tym smaczniejszy będzie wynik. Według Evgeniya Tsvetkova, szefa kuchni restauracji Pesto Cafe, grillowane warzywa to uniwersalny dodatek do każdego grilla, czy to mięsa, ryb, czy nawet sera.

Grillowane warzywa

Kebab lula z kurczakiem: dla dorosłych i dzieci

Kebab z kurczakiem lula to danie idealne na piknik. Doskonała opcja budżetowa, gdy duża firma z dziećmi wybiera się na piknik. Dla najmłodszych można przygotować dietetyczny kebab, a dla dorosłych – pikantne danie. Rusiko Shamatava, szefowa kuchni restauracji Jonjoli, zna kilka trików, dzięki którym kebab z kurczaka będzie ogłuszająco soczysty.

Kebab z kurczaka lula

Domowe kiełbaski jagnięce: łatwiejsze w przygotowaniu niż myślisz

Kierując się zaleceniami Jewgienija Tsvetkova, szefa kuchni restauracji Pesto Cafe, zrobienie kiełbasek z siekanej jagnięciny własnymi rękami nie jest takie trudne, jeśli przygotujesz wszystko, czego potrzebujesz. A jak miło jest wtedy usmażyć soczystą, aromatyczną kiełbasę na złoty kolor na grillu lub po prostu na patelni – nie ma porównania ze smakiem półproduktów ze sklepu.

Domowa kiełbasa mielona jagnięca

Jeśli zauważysz błąd lub nieścisłość, daj nam znać. #przepis od szefa kuchni #ryba z grilla #dania z grilla #grillowane kiełbaski #Evgeniy TsvetkovPOWIĄZANE MATERIAŁYUWAGISortuj według popularności Jesteś już zarejestrowany na ? Zaloguj się lub zostaw komentarz jako gość

Brak komentarzy

Jeszcze więcej przepisów i pysznych pomysłów na naszych portalach społecznościowych

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja