Zakupowy majstersztyk: Kawior z cukinii z majonezem prosto ze sklepu

Kawior z cukinii z majonezem ze sklepu

Do przepisu

Wielu letnich mieszkańców przygotowuje kawior z dyni z majonezem. Przygotuj kawior dyniowy według naszego przepisu krok po kroku i upewnij się, że smakuje jak dwa groszki w strąku, zupełnie jak kawior ze sklepu! Chodzi o specjalny dodatek – a mianowicie majonez. Można go traktować inaczej, ale w tym przypadku sos ten nada kawiorowi dyniowemu wyjątkową konsystencję i delikatny smak. Spróbuj!

Złożoność: przeciętny Kalorie: 121,61 kcal/porcja Porcje: 3 Gotowanie: 2 godziny Dodać. czas: 15 minut Używany: 0,78 g/9,02 g/9,19PustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 3 PORCJEcukinia – 1 kg sól – 1 łyżka. l. cebula – 250 olej roślinny – 100 ml przecieru pomidorowego – 100-120 g majonezu – 130 g cukru – 100 liści kapelusza – 1 szt. świeżo zmielony czarny pieprz – 1 łyżeczka. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Aby przygotować kawior z cukinii z majonezem kupionym w sklepie, cukinię należy umyć. Jeśli skórka jest zbyt twarda, obierz ją. Usuń duże nasiona. Miąższ pokroić w kostkę.

Krok 2

Przygotowaną cukinię przepuść przez maszynę do mięsa z dużą siatką. Umieścić, zmiksować i dodać trochę soli. Pozostawić na 15 minut, następnie przełożyć na sitko i lekko odcisnąć.

Krok 3

Obierz cebulę i drobno posiekaj. Podgrzej 20 ml oleju roślinnego na patelni i mieszając smaż cebulę, aż będzie przezroczysta. Umieścić w rondlu lub rondlu o grubych ściankach.

Krok 4

Dodać posiekaną cukinię, koncentrat pomidorowy, majonez i pozostały olej roślinny. Mieszaj i gotuj przez 40 minut na małym ogniu. Mieszaj od czasu do czasu, aby zapobiec spaleniu mieszaniny.

Krok 5

Dodać cukier, liść laurowy, sól i świeżo zmielony czarny pieprz. Dusić, od czasu do czasu mieszając, na małym ogniu przez 1 godzinę. Powstała masa powinna mieć miękką, jednolitą konsystencję.

Krok 6

W przypadku kawioru dyniowego z majonezem dokładnie umyj słoiki i pokrywki. Następnie sterylizuj dowolną znaną Ci metodą. Połóż na czystym ręczniku i pozostaw do momentu użycia.

Krok 7

Usuń liść laurowy z powstałego kawioru dyniowego. Rozlewamy do słoików, zamykamy pokrywkami i ustawiamy słoiki na dnie dużego rondla wyłożonego grubą ściereczką. Napełnij wodą tak, aby sięgała mniej więcej do połowy wysokości słoika. Zagotuj wodę i sterylizuj przez 15 minut.

Krok 8

Zwiń słoiki z kawiorem dyniowym. Przełóż na ręcznik złożony na cztery części i pozostaw do całkowitego wystygnięcia. Możesz przykryć słoiki ręcznikiem. Przechowuj przygotowany kawior dyniowy z majonezem kupionym w sklepie w lodówce.

PRZYDATNE RADY

Smak kawioru dyniowego z majonezem sklepowym można pogłębić dodatkiem słodkiej papryki. Upiecz 2 duże strąki w piekarniku, aż się zarumienią, następnie obierz i zmiel miąższ w blenderze. Do powstałej masy dodać w kroku nr 4 i następnie gotować według przepisu.

PRZY OKAZJI

Kawior dyniowy z majonezem można podać w miseczce, posypany do smaku siekanym czosnkiem i posiekanymi ziołami. Lub posmaruj kawiorem podpieczone kromki chleba Borodino i podawaj gościom jako przystawkę.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja