Zaklęcie smaku: Domowy chutney pomidorowy bez sekretów

Domowy chutney pomidorowy

Domowy chutney pomidorowy Do przepisu

Pikantny sos chutney to uniwersalna przyprawa do wszelkich mięs, warzyw czy ryżu. a przygotowanie go w domu wcale nie jest trudne.

Złożoność: łatwo Porcje: 10 Gotowanie: 40 minutGotowanieSos, dressingWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmImpreza, bufetPiknikSKŁADNIKI NA 10 PORCJI800 g posiekanych pomidorów we własnym soku 3 czerwone papryczki chili 3 cm świeży korzeń imbiru 3 łyżki. l. miód 1 łyżeczka sól morska niejodowana Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Usuń nasiona i łodygi z chili. Pokrój w średniej wielkości kawałki o dowolnym kształcie, włóż do rondla, posyp solą. Dodaj pomidory z sokiem.

Krok 2

Imbir obrać, pokroić wzdłuż na plastry o grubości 5 mm, następnie pokroić w kostkę o boku 5 mm. Dodaj do pomidorów i chili. Postaw rondelek na dużym ogniu. Mieszając, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do średniego, gotować na wolnym ogniu przez 20 minut.

Krok 3

Dodać miód, wymieszać i gotować, ciągle mieszając, aż zgęstnieje, około 5 minut.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja