Zagraniczny kawior z dyni

Zagraniczny kawior z dyni

Anastazja 16 sierpnia 20154,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział2KomentarzCukinia do gotowania kawioruZagraniczny kawior z dyniCukinia do gotowania kawioruZagraniczny kawior z dyni Do przepisu

Jak już wynika z nazwy, przygotowaliśmy go nie z bakłażanów, ale z cukinii. Od czasów radzieckich kawior z dyni był i pozostaje jedną z ulubionych i, co ważne, najbardziej dostępnych i tanich przekąsek, dlatego przepis z pewnością zainteresuje wiele gospodyń domowych.

Złożoność: przeciętny Porcje: 1 Gotowanie: 4 godziny Dodać. czas: 1 godzinaMikserPiekarnikRobot kuchennyMaszynka do mięsaW VocePrażenieKonserwowanieDusząc się, marniejącKolacjaPopołudniowa przekąskaKolacjaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘcukinia – 3 kgmarchewka – 1 kgcebula – 1 kgdojrzałe czerwone pomidory – 1,5 kg (lub 150 g koncentratu pomidorowego)koperek, pietruszka – pęczek1/4 łyżeczki każdy mielona czarna i ziele angielskiekorzeń selera, pietruszka, pasternak – jedna sztukasól – 2 łyżki. l.cukier – 4 łyżki. l.ocet 9% – 2 łyżki. l.olej roślinny – ok. 200 ml (w miarę potrzeby do smażenia)czosnek – 2 głowy Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Umyj warzywa. Cukinię pokroić w małe kostki.

Krok 2

Posiekaj cebulę.

Krok 3

Zetrzeć marchewkę i korzenie.

Krok 4

Podsmaż cukinię na oleju roślinnym, przenieś na wspólną patelnię, w której przedmiot będzie duszony w przyszłości.

Krok 5

Smaż marchewki. Przełożyć do rondla.

Krok 6

Podsmaż cebulę. Przełożyć do rondla.

Krok 7

Obierz czosnek i przekrój goździki na pół.

Krok 8

Teraz musisz zmielić wszystkie składniki przez maszynę do mięsa.

Krok 9

W międzyczasie: sterylizujemy nasze słoiki po kawiorze (dla wygody używam zmywarki i piekarnika).

Krok 10

Zwinięty przyszły kawior umieść na średnim ogniu i gotuj na wolnym ogniu przez około 40-50 minut, nie zapominając o dodaniu pieprzu, cukru, soli, octu i koncentratu pomidorowego (jeśli użyłeś pomidorów, pamiętaj, aby zmielić je w maszynce do mięsa z innymi warzywami) . Na koniec dodać posiekane zioła.

Krok 11

Gotowy kawior przelać do słoików, ponownie położyć na dnie wyłożonej ręcznikiem patelni, sterylizować przez 10-15 minut i zwinąć. Teraz możesz odstawić słoiki na półki aż do zimy. Smacznego!

UWAGA DO GOSPODARKI

Nie jest konieczne używanie zieleni, lepiej dodać je świeże do kawioru.

PRZYDATNE RADY

Jeśli nie kroisz dużo kawioru, maszynkę do mięsa można zastąpić blenderem zanurzeniowym.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja