Yangnyeom (koreańska gorąca pasta)

Yangnyeom (koreańska gorąca pasta)

Elena Niekrasowa 12 października 2019 r0,00Dodaj do ulubionychUdziałPrzepis na koreańską pikantną pastę YangnyeomYangnyeom (koreańska gorąca pasta)Przepis na koreańską pikantną pastę YangnyeomYangnyeom (koreańska gorąca pasta) Do przepisu

Yangnyom tłumaczy się jako „dressing do przygotowywanej potrawy”. To właśnie yangnyom Koreańczycy dodają do swoich słynnych sałatek i zup. Sos ten warto przygotować na przyszłość, gdyż można go długo przechowywać w lodówce, a sałatkę koreańską przygotujesz znacznie szybciej. Yannim jest bardzo prosty w przygotowaniu, jednak dzięki swoim „termonuklearnym” właściwościom można go przechowywać niemal w nieskończoność, gdyż niestraszna mu ani pleśń, ani bakterie.

Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 2 minuty Dodać. czas: 10 minutMikserBez obróbki cieplnejKuchnia koreańskaKolacjaPustySos, dressingWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘpapryczka chili 200 gczosnek 200 gsłodka peruka (puder) 20 gsól 1 łyżka.woda 30ml Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Odcinamy ogony papryki i usuwamy przegrody. Siano usuwamy lub zostawiamy według uznania.

Krok 2

Obierz czosnek. Paprykę i czosnek pokroić w duże kawałki i umieścić w misie blendera lub siekacza. Wysyłamy tam wszystkie pozostałe składniki. Ucierać do uzyskania jednorodnej masy. To wszystko, nasza pasta pieprzowa jest gotowa!

UWAGA DO GOSPODARKI

Aby usunąć pozostałości ostrej papryczki chili z miski i ostrza blendera, dokładnie spłucz je mlekiem, a następnie ciepłą wodą i detergentem.

PRZYDATNE RADY

Ostrość przyprawy można zwiększyć zastępując słodką paprykę chili w proszku – wybór należy do Ciebie.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja