Wrześniowa kanapka z szynką, pomidorami i bakłażanem
gastronomia 08 września 2021 r5,00 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział1Komentarz
Jesienią we wszystkich potrawach, nawet kanapkach powinno być dużo warzyw! Zapomnij o standardowych ogórkach i użyj czegoś mniej oczywistego: bakłażana, cukinii lub kalafiora.
1. Bakłażana pokroić wzdłuż na plastry o grubości 1 cm, natrzeć solą i smażyć na patelni na oliwie z oliwek, aż będzie miękkie i złociste.
2. Mini ciabattę przekrój wzdłuż na pół, posmaruj masłem i smaż z tej strony na patelni na złoty kolor.
3. Posmaruj dolną połowę ciabatty pesto (bazylią lub suszonym pomidorem).
4. Z dużego dojrzałego pomidora wytnij 4 cienkie kółka.
5. Na dolną połowę ciabatty ułożyć bakłażana, następnie szynkę i pomidory. Doprawić solą i przykryć drugą połową ciabatty.
Zamiast tego możesz użyć bakłażana: cukinia, cukinia, pieczona papryka, pieczony kalafior.
Jeśli zauważysz błąd lub nieścisłość, daj nam znać. #pomidory #bakłażan #kanapka #szynka #kanapkiPOWIĄZANE MATERIAŁYUWAGISortuj według popularności Jesteś już zarejestrowany na ? Zaloguj się lub zostaw komentarz jako gość Konstanca8 września 2021 r
Apetyczny!
00Odpowiedź Jeszcze więcej przepisów i pysznych pomysłów na naszych portalach społecznościowych