Włoska papryka po włosku

Do przepisu

Nie można oprzeć się aromatowi tego naczynia. Ryż na nadziewane papryki najlepiej gotować w bulionie mięsnym do nasycenia, a oliwki, anchois i pomidory nadają wszystko włoskiemu smakowi.

Złożoność: łatwo Porcje: 4 Gotowanie: 35 min Dodatkowy. czas: 40 minPiekarnikPieczenieFarszKolacjaKolacjaDrugi kursGłówne danieWegetarianizmSkładniki 4 porcji200 g ryżu750 g bulionu mięsnego4 czerwona słodka pieprzZioła pietruszki2 goździki czosnku4 Filet Anchovy60 g ParmezanOliwa oliwna „Extra virdzhin”sól, świeżo zmielona czarna pieprzDo sosu:30 g pomidorów10 g czerwonej cebuli20 g oliwek3 g bazyliki15 ml octu białego wina15 ml oliwy z oliwek „Extra virdzhin” Tabela miar i skal Przepis na gotowanieNiewygodny ekranKliknij, aby ekran nie był zdenerwowany podczas gotowania. Ekran powróci do zwykłego trybu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu funkcji

Krok 1

Gotuj ryż w bulionie mięsnym. Słodność do temperatury pokojowej. Wytnij blaty od papryki, zostaw je do pieczenia. Obierz nasiona i usuń ściany.

Krok 2

Podgrzej piekarnik do 180 ° C Wytnij pietruszkę, czosnek i anchois. Wymieszaj ryż z pietruszką, czosnkiem, startym parmezanem i 30 ml oliwy z oliwek. Sól i pieprz.

Krok 3

Wymieszaj wszystkie składniki do sosu razem. Dobrze sól i pieprz.

Krok 4

Smaruj 45 ml oliwy z oliwek za pomocą pojemnika, w którym upiec paprykę. Pełna papryka z nadzieniem, przykryj odcięciami. Umieść w piekarniku i gotuj przez 35 minut.

Krok 5

Podawaj gotową paprykę na gorąco z zimnym sosem.

Jeśli zauważysz błąd lub niedokładność, powiedz nam. Źródło: #rice #anchovies #Second Dish #dinner #lunch #Meeting with Friends #Baking #Sfuffed Pepper #sweet PeppersPodobne materiałyUwagi na ? Zaloguj się lub zostawił komentarz jako gość

Nie ma jeszcze żadnych komentarzy

Jeszcze więcej pomysłów i przepisów – w naszych sieciach społecznościowych

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja