Do przepisu
Nie można oprzeć się aromatowi tego naczynia. Ryż na nadziewane papryki najlepiej gotować w bulionie mięsnym do nasycenia, a oliwki, anchois i pomidory nadają wszystko włoskiemu smakowi.
Złożoność: łatwo Porcje: 4 Gotowanie: 35 min Dodatkowy. czas: 40 minPiekarnikPieczenieFarszKolacjaKolacjaDrugi kursGłówne danieWegetarianizmSkładniki 4 porcji200 g ryżu750 g bulionu mięsnego4 czerwona słodka pieprzZioła pietruszki2 goździki czosnku4 Filet Anchovy60 g ParmezanOliwa oliwna „Extra virdzhin”sól, świeżo zmielona czarna pieprzDo sosu:30 g pomidorów10 g czerwonej cebuli20 g oliwek3 g bazyliki15 ml octu białego wina15 ml oliwy z oliwek „Extra virdzhin” Tabela miar i skal Przepis na gotowanieNiewygodny ekran
Krok 1
Gotuj ryż w bulionie mięsnym. Słodność do temperatury pokojowej. Wytnij blaty od papryki, zostaw je do pieczenia. Obierz nasiona i usuń ściany.
Krok 2
Podgrzej piekarnik do 180 ° C Wytnij pietruszkę, czosnek i anchois. Wymieszaj ryż z pietruszką, czosnkiem, startym parmezanem i 30 ml oliwy z oliwek. Sól i pieprz.
Krok 3
Wymieszaj wszystkie składniki do sosu razem. Dobrze sól i pieprz.
Krok 4
Smaruj 45 ml oliwy z oliwek za pomocą pojemnika, w którym upiec paprykę. Pełna papryka z nadzieniem, przykryj odcięciami. Umieść w piekarniku i gotuj przez 35 minut.
Krok 5
Podawaj gotową paprykę na gorąco z zimnym sosem.
Jeśli zauważysz błąd lub niedokładność, powiedz nam. Źródło: #rice #anchovies #Second Dish #dinner #lunch #Meeting with Friends #Baking #Sfuffed Pepper #sweet PeppersPodobne materiałyUwagi na ? Zaloguj się lub zostawił komentarz jako gość
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy
Jeszcze więcej pomysłów i przepisów – w naszych sieciach społecznościowych