Wiśniowe pomidory

Wiśniowe pomidory

Tatiana Neblandinka 23 sierpnia 20155,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzWiśniowe pomidory Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 1GotowanieKolacjaKolacjaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmImpreza, bufetSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ1 litr wody1 łyżka. l. z dodatkiem soli2 łyżki l. Saharakoperkowy parasol lub pół, możesz wyciąć łodygę z liśćmi1 gałązka pietruszkipół małej cebuli lub 2-3 ząbki czosnkujedna porzeczka i/lub liść wiśni (opcjonalnie)liść laurowy 1-2 szt.ziarna pieprzu 5 szt.ziele angielskie 3 szt.goździki 1-2 szt.ocet 9% Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Posiekane przyprawy układamy na dnie czystego słoika, napełniamy go pomidorkami koktajlowymi, posypujemy pozostałymi przyprawami.

Krok 2

Zagotuj wodę, rozpuść w niej sól i cukier, zalej nią pomidorki koktajlowe w słoiku, przykryj pokrywką.

Krok 3

Włóż słoiki do sterylizacji do wrzącej wody na 3 minuty.

Krok 4

Wyjmij słoik, zdejmij pokrywkę, szybko wlej 9% octu stołowego (2 łyżeczki na 1 litrowy słoik).

Krok 5

Zamknij słoik zakrętkami lub blaszanymi pokrywkami.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja