Wiśniowe pomidory
Tatiana Neblandinka 23 sierpnia 20155,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 1GotowanieKolacjaKolacjaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmImpreza, bufetSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ1 litr wody1 łyżka. l. z dodatkiem soli2 łyżki l. Saharakoperkowy parasol lub pół, możesz wyciąć łodygę z liśćmi1 gałązka pietruszkipół małej cebuli lub 2-3 ząbki czosnkujedna porzeczka i/lub liść wiśni (opcjonalnie)liść laurowy 1-2 szt.ziarna pieprzu 5 szt.ziele angielskie 3 szt.goździki 1-2 szt.ocet 9% Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Posiekane przyprawy układamy na dnie czystego słoika, napełniamy go pomidorkami koktajlowymi, posypujemy pozostałymi przyprawami.
Krok 2
Zagotuj wodę, rozpuść w niej sól i cukier, zalej nią pomidorki koktajlowe w słoiku, przykryj pokrywką.
Krok 3
Włóż słoiki do sterylizacji do wrzącej wody na 3 minuty.
Krok 4
Wyjmij słoik, zdejmij pokrywkę, szybko wlej 9% octu stołowego (2 łyżeczki na 1 litrowy słoik).
Krok 5
Zamknij słoik zakrętkami lub blaszanymi pokrywkami.