Wiśnie konserwowe
gastronomia 05 marca 2009(1)Dodaj do ulubionychUdział Do przepisu Stopień trudności: łatwo Kalorie: 130,76 kcal/porcja Porcje: 10 Gotowanie: 15 minut Używany: 0,68 g/0,31 g/32,38PustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 10 PORCJIwoda – 3 lcynamon – 4 laskinasiona anyżu – 0,5 łyżeczki.cukier – 250 gwiśnie – 500 ggarść liści porzeczki Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Zagotuj wodę z cukrem, dodaj anyż i cynamon, zagotuj i gotuj przez 3 minuty. Zdjąć z ognia.
Krok 2
Posortuj wiśnie, umyj je, usuń łodygi. Umyj i osusz liście porzeczki i umieść je na dnie wysterylizowanych słoików. Do słoików włóż wiśnie i laski cynamonu z syropu.
Krok 3
Wlać gorący syrop, przykryć i pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej. Następnie przechowuj w ciemnym i chłodnym miejscu.