Wietnamska zupa z kurczaka z ryżem

Do przepisu

Jeśli można się do kogoś zwrócić po przepis na idealną zupę ryżową, to są to Wietnamczycy. Zupa ta łączy lecznicze właściwości rosołu z ekscytującym aromatem orientalnych przypraw. Świetny sposób na wyjście z zimowego mroku!

Złożoność: przeciętny Kalorie: 442,20 kcal/porcja Porcje: 4 Gotowanie: 30 minut Używany: 22,54 g/14,56 g/53,19GotowanieKuchnia wietnamskaKolacjaKolacjaBulionZupaSKŁADNIKI NA 4 PORCJI2 udka z kurczaka1 liść suszonych wodorostówkawałek imbiru wielkości kostki3-gwiazdkowy anyż1 laska cynamonu2 goździki950 ml bulionu z kurczaka500 ml wody230 g suchego ryżu1 łyżka. sos rybny1 łyżeczka Sahara1 szalotka8 łyżek kolendra4 łyżki drobno posiekana biała cebula Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Do dużego rondla włóż kurczaka, wodorosty, starty imbir, anyż, cynamon, goździki, zalej bulionem i wodą. Gotuj na średnim ogniu, aż kurczak będzie miękki.

Krok 2

Bulion przecedzić przez drobne sito do dużej miski. Bulion z powrotem wlać na patelnię, dodać ryż, sos rybny i cukier. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż ryż będzie miękki, od 18 do 20 minut.

Krok 3

Wlej zupę do misek. Dodać posiekaną kolendrę i cebulę.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja