Wermiszel mleczny dla dziecka

Do przepisu

Wermiszel mleczny może nie wydawać się najciekawszym daniem dla dziecka, ale w połączeniu z parzonymi suszonymi owocami, takimi jak suszone morele i rodzynki, zwykły przepis błyszczy nowymi kolorami. Powiemy Ci, jak prawidłowo ugotować makaron mleczny dla dzieci i jak uratować dno patelni przed płonącym filmem mlecznym. Ta słodka zupa mleczna jest dobra na śniadanie lub podwieczorek. Można go również podawać ze świeżymi lub liofilizowanymi jagodami, świeżą miętą i płatkami migdałów.

Złożoność: łatwo Kalorie: 250,36 kcal/porcja Porcje: 4 Gotowanie: 1 godzina Używany: 8,94 g/6,55 g/39,40GotowanieKuchnia włoskaŚniadanieKolacjaKluskiZupaWegetarianizm: laktoWegetarianizmMenu dla dzieciSKŁADNIKI NA 4 PORCJImleko – 1 lmały wermiszel – 150-170 gjasne rodzynki – 50 gsuszone morele – 30 gcukier – 1 łyżka. l.cukier waniliowy – 1 łyżeczka.mielony cynamon Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Rodzynki i suszone morele zalać wrzącą wodą i pozostawić na 30-45 minut. Ułożyć na sicie i odlać bulion. Suszone owoce osusz ręcznikiem papierowym. Suszone morele pokroić w paski.

Krok 2

Wnętrze garnka o grubym dnie zalej zimną wodą. Dzięki temu mleko nie będzie się palić. Wlać mleko, dodać cały cukier i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.

Krok 3

Zmniejsz ciepło. Mieszając, dodaj wermiszel. Ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Za 2 minuty Dodaj przygotowane suszone owoce, aż będą gotowe. Zdjąć z ognia, przykryć patelnię pokrywką i pozostawić na 15-20 minut. Rozlać do miseczek i doprawić cynamonem.

PRZYDATNE RADY

Z reguły mały wermiszel gotuje się bardzo szybko, dlatego przygotuj wszystkie składniki z wyprzedzeniem, aby były pod ręką we właściwym czasie.

UWAGA DO GOSPODARKI

Suszone jagody nie wymagają moczenia. Przed dodaniem do zupy wystarczy zalać je wrzącą wodą z czajnika, umieszczając je na durszlaku.

PRZY OKAZJI

W 100 g: białka 2,00 g (3,17% wartości dziennej) • tłuszcze 1,80 g (2,57%) • węglowodany 21,72 g (7,12%) • kcal 119,02 (5,67%) • sód 46,54 mg (6,65%) • cukier ogółem 10,70 g ( 35,67%) • NNKT 0,05 g (0,22%) • błonnik pokarmowy 0,90 g (4,50%)

Jeśli zauważysz błąd lub nieścisłość, daj nam znać. źródło: Mój magnesnr 02 (38), 2024 #rodzynki #przepisy z mlekiem #wermiszel #gotowanie #suszone morele #zupa #Mój Magnit #śniadania #śniadanie #lunch #zupa makaronowa #makaron mlecznyPOWIĄZANE MATERIAŁYUWAGI Jesteś już zarejestrowany na ? Jeszcze więcej pomysłów i przepisów – w naszych sieciach społecznościowych

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja