Do przepisu
Wspaniałe i odpowiednie kanapki na każdym stole od nas do Ciebie. Bogaty, a zarazem delikatny smak wędzonego muksunu to doskonałe towarzystwo do chleba żytniego, żurawiny, a nawet imbiru. Cóż za przyjazna rosyjsko-azjatycka firma!
Złożoność: łatwo Porcje: 10 Gotowanie: 30 minut Dodać. czas: 1 godzinaMikserPrażeniePalenieNa patelniKolacjaPrzekąskaPasztetySałatkaZimne przekąskiUrodzinyKarnawałNa świątecznym stoleNowy RokBoże NarodzenieBufetSKŁADNIKI NA 10 PORCJI250 g filetu muksun wędzonego na gorąco100 g serka śmietankowego50 g tłustej śmietanyliście 1 gałązki koperku0,5-1 limonki100 g żurawincukier puder50 g plasterków imbiru do sushi5 kromek chleba pszennego do tostowaniasól, świeżo zmielony czarny pieprz Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Na pasztet usuń z ryby wszystkie ości. Zmiel muksun razem z serem i kwaśną śmietaną na gładką masę w blenderze (tryb pulsacyjny). Doprawić solą i pieprzem.
Krok 2
Aby przygotować żurawiny, podgrzej je w rondlu na średnim ogniu wraz z kilkoma łyżkami stołowymi. l. wodę i szczyptę cukru pudru, 6-8 minut. Jagody powinny stać się bardziej miękkie i zacząć pękać. Zdjąć z ognia i całkowicie ostudzić.
Krok 3
Z chleba odkrawamy skórkę i szybko smażymy na suchej patelni po 30 sekund z każdej strony. Pokrój na 2-3 części i ponownie wysusz na jasnozłoty kolor. Żurawinę przełożyć na sito. Nie potrzeba soku.
Krok 4
Na połowę tostu ułożyć pasztet, a na nim imbir pokrojony w cienkie i krótkie paski. Na wierzch posypać żurawiną. Podawaj natychmiast.
Jeśli zauważysz błąd lub nieścisłość, daj nam znać. Źródło: Gastronom.ru #ser #limonka #Boże Narodzenie #Żurawina #bufet #Maslenitsa #ryba wędzona #nowy rok #Urodziny #patelnia #blender #smażenie #przekąska #chleb #pasztet rybny #muksun #wędzony na gorącoPOWIĄZANE MATERIAŁYUWAGI Jesteś już zarejestrowany na ?
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy
Jeszcze więcej pomysłów i przepisów – w naszych sieciach społecznościowych