Wędzony na gorąco pasztet muksun z żurawiną na pieczywie

Do przepisu

Wspaniałe i odpowiednie kanapki na każdym stole od nas do Ciebie. Bogaty, a zarazem delikatny smak wędzonego muksunu to doskonałe towarzystwo do chleba żytniego, żurawiny, a nawet imbiru. Cóż za przyjazna rosyjsko-azjatycka firma!

Złożoność: łatwo Porcje: 10 Gotowanie: 30 minut Dodać. czas: 1 godzinaMikserPrażeniePalenieNa patelniKolacjaPrzekąskaPasztetySałatkaZimne przekąskiUrodzinyKarnawałNa świątecznym stoleNowy RokBoże NarodzenieBufetSKŁADNIKI NA 10 PORCJI250 g filetu muksun wędzonego na gorąco100 g serka śmietankowego50 g tłustej śmietanyliście 1 gałązki koperku0,5-1 limonki100 g żurawincukier puder50 g plasterków imbiru do sushi5 kromek chleba pszennego do tostowaniasól, świeżo zmielony czarny pieprz Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Na pasztet usuń z ryby wszystkie ości. Zmiel muksun razem z serem i kwaśną śmietaną na gładką masę w blenderze (tryb pulsacyjny). Doprawić solą i pieprzem.

Krok 2

Aby przygotować żurawiny, podgrzej je w rondlu na średnim ogniu wraz z kilkoma łyżkami stołowymi. l. wodę i szczyptę cukru pudru, 6-8 minut. Jagody powinny stać się bardziej miękkie i zacząć pękać. Zdjąć z ognia i całkowicie ostudzić.

Krok 3

Z chleba odkrawamy skórkę i szybko smażymy na suchej patelni po 30 sekund z każdej strony. Pokrój na 2-3 części i ponownie wysusz na jasnozłoty kolor. Żurawinę przełożyć na sito. Nie potrzeba soku.

Krok 4

Na połowę tostu ułożyć pasztet, a na nim imbir pokrojony w cienkie i krótkie paski. Na wierzch posypać żurawiną. Podawaj natychmiast.

Jeśli zauważysz błąd lub nieścisłość, daj nam znać. Źródło: Gastronom.ru #ser #limonka #Boże Narodzenie #Żurawina #bufet #Maslenitsa #ryba wędzona #nowy rok #Urodziny #patelnia #blender #smażenie #przekąska #chleb #pasztet rybny #muksun #wędzony na gorącoPOWIĄZANE MATERIAŁYUWAGI Jesteś już zarejestrowany na ?

Nie ma jeszcze żadnych komentarzy

Jeszcze więcej pomysłów i przepisów – w naszych sieciach społecznościowych

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja