Uniwersalna pikantna marynata
Archidialog 12 maja 2015 r0,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu Stopień trudności: łatwo Kalorie: 99,00 kcal/porcja Porcje: 4 Gotowanie: 15 minut Używany: 5,00 g/50,00 g/43,00MikserBez obróbki cieplnejKuchnia prowansalskaKolacjaKolacjaPustySos, dressingWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmImpreza, bufetPiknikSKŁADNIKI NA 4 PORCJIPietruszka 20 gKoper 20 gBazylia 20 gEstragon 20 gMięta 20 gKorzeń imbiru 15 gCzosnek 4 ząbkiPapryczka chili 1 szt.Miód 4 łyżki. l.Sos sojowy 60 mlSok z cytryny 50 mlOcet 2 łyżki. l.Olej roślinny 120 mlWoda 4 łyżki. l.Sól, pieprz do smaku Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
W równych proporcjach w misce wymieszaj gałązki kopru, liście pietruszki, bazylię, estragon i miętę. Dodać drobno posiekany imbir, czosnek i papryczkę chili.
Krok 2
Wlać miód, sos sojowy, sok z cytryny, ocet, olej roślinny i wodę. Wszystkie składniki dokładnie zmiel blenderem. Doprawić solą i pieprzem.
UWAGA DO GOSPODARKI
Jeśli chcesz, aby uniwersalna marynata była mniej ostra, usuń pestki z papryczek chili.