Udko z kurczaka marynowane z ziemniakami

Udko z kurczaka marynowane z ziemniakami

Elena 16 grudnia 2017 r5,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzUpiecz udko z kurczaka w marynacie z warzywamiPodudzia w pikantnej marynacieGotowanie udek z kurczaka w pikantnej marynacieUpiecz udko z kurczaka w marynacie z warzywamiPodudzia w pikantnej marynacie Do przepisu

Istnieje ogromna różnorodność marynat do mięsa. Próbowałem już wiele razy, ale to był mój pierwszy raz, kiedy to robiłem. Bardzo nietypowe, ale smaczne.

Złożoność: łatwo Porcje: 2 Gotowanie: 1 godzina Dodać. czas: 1 godzinaGrill/grillPiekarnikPieczenieNa grillu, na grilluKolacjaDanie główneImpreza, bufetUrodzinyNowy RokPiknikRomantyczna kolacjaSKŁADNIKI NA 2 PORCJEudko z kurczaka 2 szt.dżem morelowy 1 łyżka.korzeń imbiru 1 łyżeczka.ocet winny 1 łyżka.czosnek 1 łyżeczka.pieprz mielony 1/2 łyżeczki.oliwa z oliwek 2 łyżki.ziemniaki 3 szt.cebula 2 szt.sól 1/2 łyżeczki. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Przygotowujemy produkty do marynaty.

Krok 2

Trzy czosnek i imbir na drobnej tarce. Dodać olej, sól, pieprz, dżem i ocet. Ubij blenderem.

Krok 3

Umyj podudzia i dodaj marynatę. Pozostaw na 1 godzinę.

Krok 4

Mięso ułożyć w naczyniu do zapiekania. Obierz ziemniaki i cebulę i pokrój je w małe plasterki. Sól i pieprz do smaku. Ułożyć wokół mięsa. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 185° na 1 godzinę.

Krok 5

Podawać do stołu. Smacznego!

UWAGA DO GOSPODARKI

Możesz upiec dowolne warzywa i to, na co akurat jest sezon.

PRZYDATNE RADY

20 minut przed przygotowaniem udek, przewróć je na drugą stronę, aby uzyskać równą skórkę.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja