Ubieranie się na pierwsze dania

Ubieranie się na pierwsze dania

Elena Iwanowa 04 sierpnia 20155,00 (3)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział2KomentarzJak przygotować dressing na pierwsze daniaUbieranie się na pierwsze daniaPrzygotowanie dressingu do pierwszych dańJak przygotować dressing na pierwsze daniaUbieranie się na pierwsze dania Do przepisu

Sezon żniwny jest już w pełni. Proponuję przygotować dressing na pierwsze dania. Gotuję co sezon. Cóż za pyszna rosyjska kapuśniak i barszcz ukraiński zimą, jakby lato przesyłało swoje pachnące pozdrowienia. Mam nadzieję, że komuś przyda się ten przepis. Opatrunek ten można przechowywać w domu.

Złożoność: łatwo Porcje: 24 Gotowanie: 1 godzina 15 minutMikserKonserwowanieKolacjaKolacjaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 24 PORCJIpomidory – 5 kgpapryka (wymagana czerwona) – 1,5 kgduży pęczek zieleniny (najlepiej pietruszki)sól – 1 łyżka. l. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Pomidory umyć, osuszyć i pokroić w plasterki.

Krok 2

Paprykę (koniecznie czerwoną, od tego zależy kolor dressingu), osusz, usuń nasiona i łodygi. Pokrój w plasterki.

Krok 3

Umyj warzywa, osusz i drobno posiekaj.

Krok 4

Pomidory włóż do miski blendera i posiekaj.

Krok 5

Zmiel także pieprz.

Krok 6

Połącz warzywa i zioła, dodaj sól. Połóż mieszaninę na ogniu i pozwól jej się zagotować. Gotuj przez 15 minut.

Krok 7

Gorące rozlewamy do wyparzonych słoików i butelek. Zamknij szczelnie gorącymi pokrywkami. Ja używam małych słoiczków z zakrętkami.

Krok 8

Kiedy przygotowuję pierwszy, używam tylko tego dressingu (bez koncentratu pomidorowego). Najpierw podsmażam cebulę, potem dodaję marchewkę, jeszcze chwilę smażę, dodaję sól, pieprz, odrobinę cukru i taki dressing. Gotuj, aż cały nadmiar płynu odparuje.

Krok 9

Smacznego!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja