Ubieranie się na pierwsze dania
Elena Iwanowa 04 sierpnia 20155,00 (3)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział2Komentarz Do przepisu
Sezon żniwny jest już w pełni. Proponuję przygotować dressing na pierwsze dania. Gotuję co sezon. Cóż za pyszna rosyjska kapuśniak i barszcz ukraiński zimą, jakby lato przesyłało swoje pachnące pozdrowienia. Mam nadzieję, że komuś przyda się ten przepis. Opatrunek ten można przechowywać w domu.
Złożoność: łatwo Porcje: 24 Gotowanie: 1 godzina 15 minutMikserKonserwowanieKolacjaKolacjaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 24 PORCJIpomidory – 5 kgpapryka (wymagana czerwona) – 1,5 kgduży pęczek zieleniny (najlepiej pietruszki)sól – 1 łyżka. l. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Pomidory umyć, osuszyć i pokroić w plasterki.
Krok 2
Paprykę (koniecznie czerwoną, od tego zależy kolor dressingu), osusz, usuń nasiona i łodygi. Pokrój w plasterki.
Krok 3
Umyj warzywa, osusz i drobno posiekaj.
Krok 4
Pomidory włóż do miski blendera i posiekaj.
Krok 5
Zmiel także pieprz.
Krok 6
Połącz warzywa i zioła, dodaj sól. Połóż mieszaninę na ogniu i pozwól jej się zagotować. Gotuj przez 15 minut.
Krok 7
Gorące rozlewamy do wyparzonych słoików i butelek. Zamknij szczelnie gorącymi pokrywkami. Ja używam małych słoiczków z zakrętkami.
Krok 8
Kiedy przygotowuję pierwszy, używam tylko tego dressingu (bez koncentratu pomidorowego). Najpierw podsmażam cebulę, potem dodaję marchewkę, jeszcze chwilę smażę, dodaję sól, pieprz, odrobinę cukru i taki dressing. Gotuj, aż cały nadmiar płynu odparuje.
Krok 9
Smacznego!