Ubieranie się na pierwsze dania

Ubieranie się na pierwsze dania

Tatiana Neblandinka 23 sierpnia 20154,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzUbieranie się na pierwsze dania Do przepisu

Sos uniwersalny (do zup, kapuśniaków, barszczu, sosów). Z tej ilości produktów wychodzi 2,5-3 litry dressingu. Dla miłośników pikantnych potraw część słodkiej papryki można zastąpić ostrą papryką.

Złożoność: łatwo Porcje: 1Bez obróbki cieplnejKolacjaKolacjaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘCebula, główki – 0,5 kgMarchew – 0,5 kgPomidory – 0,5 kgSłodka papryka – 0,5 kgSól kamienna – 0,5 kgKoper – 0,15 kgPietruszka – 0,15 kg Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Przygotować składniki, umyć, obrać.

Krok 2

Zetrzyj marchewki na grubej tarce.

Krok 3

Cebulę, pomidory, paprykę pokroić w paski.

Krok 4

Posiekaj koperek i natkę pietruszki.

Krok 5

W dużej misce wymieszaj składniki razem z solą.

Krok 6

Umieścić w czystych, suchych słoikach i przykryć zwykłymi pokrywkami.

Krok 7

Przechowywać w lodówce.

Krok 8

Ponieważ dressing jest słony, nie dodawaj soli do bulionów i sosów lub nie dodawaj jej wcale. Sosu dodawaj podczas przygotowywania pierwszych dań po ziemniakach (1-2 łyżki lub więcej w zależności od objętości potrawy). Sos dodać do sosu na 15-20 minut przed końcem gotowania.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja