Ubieranie się na pierwsze dania
Tatiana Neblandinka 23 sierpnia 20154,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Sos uniwersalny (do zup, kapuśniaków, barszczu, sosów). Z tej ilości produktów wychodzi 2,5-3 litry dressingu. Dla miłośników pikantnych potraw część słodkiej papryki można zastąpić ostrą papryką.
Złożoność: łatwo Porcje: 1Bez obróbki cieplnejKolacjaKolacjaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘCebula, główki – 0,5 kgMarchew – 0,5 kgPomidory – 0,5 kgSłodka papryka – 0,5 kgSól kamienna – 0,5 kgKoper – 0,15 kgPietruszka – 0,15 kg Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Przygotować składniki, umyć, obrać.
Krok 2
Zetrzyj marchewki na grubej tarce.
Krok 3
Cebulę, pomidory, paprykę pokroić w paski.
Krok 4
Posiekaj koperek i natkę pietruszki.
Krok 5
W dużej misce wymieszaj składniki razem z solą.
Krok 6
Umieścić w czystych, suchych słoikach i przykryć zwykłymi pokrywkami.
Krok 7
Przechowywać w lodówce.
Krok 8
Ponieważ dressing jest słony, nie dodawaj soli do bulionów i sosów lub nie dodawaj jej wcale. Sosu dodawaj podczas przygotowywania pierwszych dań po ziemniakach (1-2 łyżki lub więcej w zależności od objętości potrawy). Sos dodać do sosu na 15-20 minut przed końcem gotowania.