Twaróg dyniowo-melonowy
Yuna 22 stycznia 2017 r5,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział2Komentarz Do przepisu
Cudowne połączenie i wspaniały smak!
Złożoność: przeciętny Porcje: 1 Gotowanie: 30 minut Dodać. czas: 40 minutGotowanieKuchnia francuskaŚniadanieKolacjaPopołudniowa przekąskaDeserWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘdynia 150 gmelon 150 gpomarańczowy 1 szt.cukier 5 łyżek.masło 80 gjajka 3 szt. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Dynię pokroić na kawałki i piec w piekarniku lub kuchence mikrofalowej do miękkości. Zmiksujmy to. Wyciśnij sok z pomarańczy i obierz skórkę. Zmiksuj melona. Oddziel żółtka od trzech jaj; potrzebujemy ich tylko. Wyjmij masło z lodówki, aż stanie się miękkie.
Krok 2
Połącz wszystko w rondlu i podpal. Podgrzewać na małym ogniu, ciągle mieszając. Nie doprowadzać do wrzenia, gdy tylko pojawią się bąbelki, natychmiast zdjąć z ognia. Masa powinna zgęstnieć.
Krok 3
Przecedź przez sitko, aby usunąć skórkę i kawałki zsiadłego jajka. Niech trochę ostygnie. Następnie do twarogu dodajemy miękkie masło. Dobrze wymieszaj i przełóż do słoika.
PRZYDATNE RADY
Staraj się usunąć skórkę bez białej części skórki, w przeciwnym razie może ona dodać produktowi goryczy.