Do przepisu
Solone żółtka są najciekawszym i niezwykłym składnikiem w tym makaronie jajecznym. Wymagają osobnego przygotowania. Jeśli nie chcesz z nimi zadzierać, żółtka w tym makaronie można zastąpić dobrym parmezanem.
Złożoność: średni Porcje: 4 Gotowanie: 30 minGotowanieKolacjaKolacjaDrugi kursKluskiGłówne danieWegetarianizm: jajnikWegetarianizmSkładniki 4 porcji400 g makaronu jajecznego (najlepiej szeroka i płaska)1 czerwona papryka chili1 gałązka bazyliczna4 solone żółtkasólDo sosu:6 żółtka bardzo świeżych dużych jaj z1 łyżeczka. Musztarda Dijon2 łyżki. L. Wino z białego suchego100 g stopowany olejsól Tabela miar i skal Przepis na gotowanieNiewygodny ekran
Krok 1
Pokrój czerwone chili na pół, usuń nasiona i przegrody, pokrój miazgę tak cienkie, jak to możliwe. Złóż ulotki bazylii na stosie, zamień w rolkę i cienko posiekać. Sól trochę chili i bazylii, pozostaw na 10-15 minut.
Krok 2
W sosie ubij żółtka ze szczyptą soli. Podgrzej wino gorczycą i dodaj do żółtka, wymieszaj, aż będzie gładka.
Krok 3
Gotuj wodę na dużej patelni, sól i włóż szczekanie zgodnie z instrukcjami opakowania.
Krok 4
W tym samym czasie podgrzewaj ghee do około 65 ° C Ciągle mieszając żółtą mieszankę z trzepaczką, wlej olej z bardzo cienkim strumieniem. Powinieneś uzyskać emulsję.
Krok 5
Usuń gotowy makaron na durszlaku, najpierw wymieszaj z sosem, a następnie chili i bazylią, załóż podgrzewane płyty. Zetrzyj słony żółtko dla każdej części i natychmiast podawaj.
Jeśli zauważysz błąd lub niedokładność, powiedz nam. Źródło: „Gastronon” #sauce #Chili #DiJon musztard #cook #Second Dish #dinner #Lunch #egg makaron #White Wine #yolks #gheePodobne materiałyUwagi na ? Zaloguj się lub zostawił komentarz jako gość
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy
Jeszcze więcej pomysłów i przepisów – w naszych sieciach społecznościowych