Trzy proste wegańskie desery, które niczym nie różnią się od zwykłych

Trzy proste wegańskie desery, które niczym nie różnią się od zwykłych

Trzy proste wegańskie desery, które niczym nie różnią się od zwykłych

Olga Dyakonova 21 listopada 2023 r5.00(2)Dodaj do ulubionychUdział

Trudno sobie wyobrazić, że bez mleka, masła, jajek, a nawet bez pieczenia można przygotować pyszne desery. Jednak te trzy przepisy dowodzą, że bez tych składników można przygotować pyszną przekąskę o znajomym smaku.

Wegańskie desery

Wegańskie ciasto banoffee

Ten łatwy deser bez pieczenia stanie się ulubionym deserem na Twoim stole. Wykonane z lepkiego karmelu, pokrojonych w plasterki bananów i bitej śmietanki kokosowej, to uczta dla dzieci i dorosłych.

Wegańskie ciasto banoffee
Wegańskie ciasto banoffee

Aby przygotować karmel, w rondelku połącz mleko kokosowe, syrop, cukier i sól. Gotuj, aż mieszanina zgęstnieje. Na spód 250 gramów wegańskich ciasteczek rozdrobnić na okruchy (za pomocą blendera lub wałka do ciasta), wymieszać ze 150 gramami oleju kokosowego i wyłożyć na formę o średnicy 22 cm karmel, następnie pokrojony w plasterki banan. Dokładnie ubij śmietankę kokosową (na sztywną pianę) i wyłóż na nią łyżką. Posypać kawałkami czekolady. Schłodzić przez noc w lodówce. Czy potrafisz go odróżnić od zwykłego deseru?

Wegańskie brownie

Duszek
Duszek

Delikatne, ciągnące się i bogate brownie będzie trudne do odróżnienia od zwykłych brownie. Jak to zrobić? Wymieszaj 1 łyżkę. łyżkę siemienia lnianego zalać zaparzoną kawą i odstawić na 15 minut – ten żel będzie substytutem jajka. Następnie rozpuść czekoladę w kuchence mikrofalowej lub w małym rondelku ustawionym na kuchence. W dużej misce wymieszaj cukier i masło, aż uzyskasz gładką masę. Dodać ekstrakt waniliowy, roztopioną czekoladę i jajka lniane i ubijać, aż masa będzie gładka i błyszcząca. Przesiej mąkę, kakao, sodę oczyszczoną i sól, wymieszaj. Piecz brownie w temperaturze 160 stopni przez 27-30 minut.

Cukierki kokosowe

Cukierki kokosowe
Cukierki kokosowe

Proste cukierki składające się z zaledwie dwóch składników i odpowiednie nawet dla osób na diecie ketonowej. Weź tabliczkę ciemnej czekolady, niesłodzonego kokosa i soli. Rozpuść czekoladę w kuchence mikrofalowej lub na kuchence. Dodaj tam płatki kokosowe. Łyżką wylewamy masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do lodówki na godzinę, aż cukierki stwardnieją. Można posypać solą i podawać.

Jeśli zauważysz błąd lub nieścisłość, daj nam znać. #przepisywegańskie #desery wegańskie #desery wielkopostnePOWIĄZANE MATERIAŁYUWAGISortuj według popularności Jesteś już zarejestrowany na ? Zaloguj się lub zostaw komentarz jako gość

Brak komentarzy

Jeszcze więcej przepisów i pysznych pomysłów na naszych portalach społecznościowych

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja