Trzy proste wegańskie desery, które niczym nie różnią się od zwykłych
Olga Dyakonova 21 listopada 2023 r(2)Dodaj do ulubionychUdział
Trudno sobie wyobrazić, że bez mleka, masła, jajek, a nawet bez pieczenia można przygotować pyszne desery. Jednak te trzy przepisy dowodzą, że bez tych składników można przygotować pyszną przekąskę o znajomym smaku.
Wegańskie ciasto banoffee
Ten łatwy deser bez pieczenia stanie się ulubionym deserem na Twoim stole. Wykonane z lepkiego karmelu, pokrojonych w plasterki bananów i bitej śmietanki kokosowej, to uczta dla dzieci i dorosłych.
Wegańskie ciasto banoffee
Aby przygotować karmel, w rondelku połącz mleko kokosowe, syrop, cukier i sól. Gotuj, aż mieszanina zgęstnieje. Na spód 250 gramów wegańskich ciasteczek rozdrobnić na okruchy (za pomocą blendera lub wałka do ciasta), wymieszać ze 150 gramami oleju kokosowego i wyłożyć na formę o średnicy 22 cm karmel, następnie pokrojony w plasterki banan. Dokładnie ubij śmietankę kokosową (na sztywną pianę) i wyłóż na nią łyżką. Posypać kawałkami czekolady. Schłodzić przez noc w lodówce. Czy potrafisz go odróżnić od zwykłego deseru?
Wegańskie brownie
Duszek
Delikatne, ciągnące się i bogate brownie będzie trudne do odróżnienia od zwykłych brownie. Jak to zrobić? Wymieszaj 1 łyżkę. łyżkę siemienia lnianego zalać zaparzoną kawą i odstawić na 15 minut – ten żel będzie substytutem jajka. Następnie rozpuść czekoladę w kuchence mikrofalowej lub w małym rondelku ustawionym na kuchence. W dużej misce wymieszaj cukier i masło, aż uzyskasz gładką masę. Dodać ekstrakt waniliowy, roztopioną czekoladę i jajka lniane i ubijać, aż masa będzie gładka i błyszcząca. Przesiej mąkę, kakao, sodę oczyszczoną i sól, wymieszaj. Piecz brownie w temperaturze 160 stopni przez 27-30 minut.
Cukierki kokosowe
Cukierki kokosowe
Proste cukierki składające się z zaledwie dwóch składników i odpowiednie nawet dla osób na diecie ketonowej. Weź tabliczkę ciemnej czekolady, niesłodzonego kokosa i soli. Rozpuść czekoladę w kuchence mikrofalowej lub na kuchence. Dodaj tam płatki kokosowe. Łyżką wylewamy masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do lodówki na godzinę, aż cukierki stwardnieją. Można posypać solą i podawać.
Jeśli zauważysz błąd lub nieścisłość, daj nam znać. #przepisywegańskie #desery wegańskie #desery wielkopostnePOWIĄZANE MATERIAŁYUWAGISortuj według popularności Jesteś już zarejestrowany na ? Zaloguj się lub zostaw komentarz jako gość
Brak komentarzy
Jeszcze więcej przepisów i pysznych pomysłów na naszych portalach społecznościowych