Tost z kamieniem nazębnym

Do przepisu

Tatar na grzance z chleba żytniego to wspaniała opcja przystawki na każdy świąteczny stół. A te grzanki tatarskie są łatwe i szybkie w przygotowaniu.

Złożoność: łatwo Kalorie: 194,69 kcal/porcję Porcje: 10 Gotowanie: 30 minut Używany: 9,15 g/10,22 g/16.04PiekarnikPrażenieKuchnia francuskaKolacjaToastPrzekąska8 marcaUrodzinyBufetSKŁADNIKI NA 10 PORCJI10 kromek chleba żytniego300 g polędwicy wołowej3 ugotowane żółtkaogórki kiszoneszczypiorekkaparyoliwa z oliwekświeżo zmielony czarny pieprzsól Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Posmaruj chleb oliwą i opiekaj w piekarniku na złoty kolor.

Krok 2

Mięso pokroić w drobną kostkę, a następnie pokroić w mielone mięso. Skropić oliwą z oliwek i solą.

Krok 3

Drobno posiekaj szczypiorek, ogórki i kapary. Rozdrobnij żółtka.

Krok 4

Mięso mielone ułożyć na grzankach, posypać szczypiorkiem, kaparami i ogórkami. Posypać żółtkami i podawać.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja