Do przepisu
Tatar na grzance z chleba żytniego to wspaniała opcja przystawki na każdy świąteczny stół. A te grzanki tatarskie są łatwe i szybkie w przygotowaniu.
Złożoność: łatwo Kalorie: 194,69 kcal/porcję Porcje: 10 Gotowanie: 30 minut Używany: 9,15 g/10,22 g/16.04PiekarnikPrażenieKuchnia francuskaKolacjaToastPrzekąska8 marcaUrodzinyBufetSKŁADNIKI NA 10 PORCJI10 kromek chleba żytniego300 g polędwicy wołowej3 ugotowane żółtkaogórki kiszoneszczypiorekkaparyoliwa z oliwekświeżo zmielony czarny pieprzsól Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Posmaruj chleb oliwą i opiekaj w piekarniku na złoty kolor.
Krok 2
Mięso pokroić w drobną kostkę, a następnie pokroić w mielone mięso. Skropić oliwą z oliwek i solą.
Krok 3
Drobno posiekaj szczypiorek, ogórki i kapary. Rozdrobnij żółtka.
Krok 4
Mięso mielone ułożyć na grzankach, posypać szczypiorkiem, kaparami i ogórkami. Posypać żółtkami i podawać.