Do przepisu
Tatar z tuńczyka to praktycznie najlepsze, co może spotkać tę fajną rybę, pod każdym względem. Kawałki delikatnej, soczystej ryby z awokado w lekkim dressingu z azjatyckim akcentem, dzięki kawiorowi tobiko, z którego zwykle przyrządza się sushi i bułki, po prostu rozpływają się w ustach.
Złożoność: łatwo Porcje: 3 Gotowanie: 20 minutBez obróbki cieplnejKolacjaPrzekąskaWegetarianizm: pescetarianizmWalentynkiUrodzinyNa świątecznym stoleRomantyczna kolacjaBufetSKŁADNIKI NA 3 PORCJEFilet z tuńczyka Akame – 400 gawokado bez pestek – 360 gkawior tobiko – 60 gsos imbirowy – 80 gzielona cebula – 12 g Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Awokado pokroić w plasterki i włożyć do głębokiej miski.
Krok 2
Filet z tuńczyka pokroić w drobną kostkę i ułożyć na wierzchu awokado.
Krok 3
Drobno posiekaj zieloną cebulę i posyp nią tuńczyka.
Krok 4
Połóż kawior tobiko na środku naczynia.
PRZY OKAZJI
Przepis udostępniony przez Pawła Grockiego, szefa kuchni WOW bar&club/restauracji MyMoscow.