Tatar z tuńczyka Akame z kawiorem tobiko i awokado

Do przepisu

Tatar z tuńczyka to praktycznie najlepsze, co może spotkać tę fajną rybę, pod każdym względem. Kawałki delikatnej, soczystej ryby z awokado w lekkim dressingu z azjatyckim akcentem, dzięki kawiorowi tobiko, z którego zwykle przyrządza się sushi i bułki, po prostu rozpływają się w ustach.

Złożoność: łatwo Porcje: 3 Gotowanie: 20 minutBez obróbki cieplnejKolacjaPrzekąskaWegetarianizm: pescetarianizmWalentynkiUrodzinyNa świątecznym stoleRomantyczna kolacjaBufetSKŁADNIKI NA 3 PORCJEFilet z tuńczyka Akame – 400 gawokado bez pestek – 360 gkawior tobiko – 60 gsos imbirowy – 80 gzielona cebula – 12 g Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Awokado pokroić w plasterki i włożyć do głębokiej miski.

Krok 2

Filet z tuńczyka pokroić w drobną kostkę i ułożyć na wierzchu awokado.

Krok 3

Drobno posiekaj zieloną cebulę i posyp nią tuńczyka.

Krok 4

Połóż kawior tobiko na środku naczynia.

PRZY OKAZJI

Przepis udostępniony przez Pawła Grockiego, szefa kuchni WOW bar&club/restauracji MyMoscow.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja