Tatar z krewetek północnych z liczi i szampanem

Do przepisu

Aby wymyślić taki tatar, trzeba być… Iwanem lub Siergiejem Bieriezuckim. Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, aby powtórzyć ten przepis w domu. Nawiasem mówiąc, jeśli nie masz w domu ciekłego azotu, sorbet szampański można przygotować na inne improwizowane sposoby. Najważniejszą cechą tego północnego tataru z krewetek z liczi i szampanem jest smak i połączenie składników.

Złożoność: trudny Porcje: 1 Dodać. czas: 2 godzinyPiekarnikWysuszenieKolacjaGranitaDeserPrzekąskaLodyWalentynkiUrodzinyNa świątecznym stoleNowy RokBoże NarodzenieRomantyczna kolacjaBufetSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘKrewetki północne, obrane – 50 gświeże obrane liczi – 50 goliwa z oliwek – 10 gsól, pieprz do smakuszampan -20 gChipsy z krewetek północnych – 2 gDla chipsów:Krewetki północne, obrane – 50 g Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Przygotuj chipsy krewetkowe. Obrane krewetki włóż do zapakowanego słoika i zamroź. Przebij pakojet, aż będzie gładki. Rozsmarować cienką warstwą na macie silikonowej i wstawić do piekarnika na 2 godziny w temperaturze 60 stopni. Rozłóż chipsy.

Krok 2

Liczi obrać, drobno posiekać, doprawić solą, pieprzem i oliwą z oliwek.

Krok 3

Używając ciekłego azotu, przygotuj sorbet szampański.

Krok 4

Na talerzu ułóż tatar z krewetek, obok pokrojonego liczi. Na liczi ułóż sorbet szampański, a na krewetki chipsy krewetkowe.

PRZY OKAZJI

Przepis dostarczony przez Iwana i Siergieja Bieriezuckich, szefów kuchni restauracji Twins Wine Space.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja