Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 1KolacjaPrzekąskaSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘKrewetki australijskie – 70 gimbir marynowany – 4 gcebula – 1 gcitronet – 5 gkimchi sezamowe – 1 gsok z limonki – 2 gsól kwiatowa – 1 gpieprz czarny mielony – 1 gsałatka z radicchio – 6 gNa sos cytrynowy (500 g):olej roślinny – 300 gOliwa z oliwek Extra Virgin nierafinowana – 100 gświeżo wyciśnięty sok z cytryny – 100 gcukier – 6 gsól – 4 gpieprz czarny mielony – 4 g Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Wszystkie składniki sosu cytrynowego miksujemy na gładką masę.
Krok 2
Pokrój świeże krewetki, cebulę i marynowany imbir, wszystko wymieszaj i dopraw przyprawami i sosem.
Krok 3
Z sałatki radicchio wytnij kółka. Na talerzu ułóż tatar, a na wierzch połóż kimchi z sezamem. Połóż sałatkę radicchio na brzegach i udekoruj ziołami.
PRZY OKAZJI
Przepis udostępniony przez Moskiewski Tydzień Restauracji –– Dilly.