Tatar z kraba

Do przepisu

Dla miłośników kuchni panazjatyckiej przystawką w stylu azjatyckim jest tatar z kraba. Jest łatwy w przygotowaniu i podawany jak każdy inny tatar.

Złożoność: łatwo Porcje: 4Bez obróbki cieplnejKolacjaPrzekąskaWalentynkiUrodzinyNa świątecznym stoleRomantyczna kolacjaBufetSKŁADNIKI NA 4 PORCJEkrab, filet – 120 gświeży ogórek – 48 gmajonez sojowy – 36 gsos tatarski – 60 gmango – 80 gsos unagi – 28 gkawior tobiko – 12 gmikrozielona – 4 g Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Filet z kraba i ogórek pokroić w drobną kostkę i wymieszać.

Krok 2

Na środku talerza rozsmaruj majonez sojowy. Na wierzchu ułóż filet z kraba i ogórek. Skropić sosem sojowym.

Krok 3

Mango pokroić w drobną kostkę i ułożyć na filecie krabowym i ogórku. Polej sosem unagi.

Krok 4

Przed podaniem udekoruj tatar kawiorem tobiko i mikrogreenami.

PRZY OKAZJI

Przepis dzięki uprzejmości Masao Kikuchi, głównego szefa kuchni restauracji Shiba.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja