Do przepisu
Dla miłośników kuchni panazjatyckiej przystawką w stylu azjatyckim jest tatar z kraba. Jest łatwy w przygotowaniu i podawany jak każdy inny tatar.
Złożoność: łatwo Porcje: 4Bez obróbki cieplnejKolacjaPrzekąskaWalentynkiUrodzinyNa świątecznym stoleRomantyczna kolacjaBufetSKŁADNIKI NA 4 PORCJEkrab, filet – 120 gświeży ogórek – 48 gmajonez sojowy – 36 gsos tatarski – 60 gmango – 80 gsos unagi – 28 gkawior tobiko – 12 gmikrozielona – 4 g Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Filet z kraba i ogórek pokroić w drobną kostkę i wymieszać.
Krok 2
Na środku talerza rozsmaruj majonez sojowy. Na wierzchu ułóż filet z kraba i ogórek. Skropić sosem sojowym.
Krok 3
Mango pokroić w drobną kostkę i ułożyć na filecie krabowym i ogórku. Polej sosem unagi.
Krok 4
Przed podaniem udekoruj tatar kawiorem tobiko i mikrogreenami.
PRZY OKAZJI
Przepis dzięki uprzejmości Masao Kikuchi, głównego szefa kuchni restauracji Shiba.