Do przepisu
W tym przepisie tatar wykonany z jagnięciny z białymi porzeczami i truskawkami jest bardzo ważny, aby obserwować równowagę między zupełnie różnymi smakami – słodki i pachnący jagody, wędzony sos i ostre georukhi. Nawiasem mówiąc, Georukha jest wieloletnią rośliną wodną o masie przydatnych nieruchomości.
Złożoność: średni Porcje: 1KolacjaPrzekąskaWegetarianizmUrodzinyBufetSkładniki dla 1 porcjiCienka krawędź jagnięciny – 100 gOlej roślinny – 200 gSłodka musztarda – 10 gsuche nasiona gorczycy – 5 gTruskawki – 100 gBiała porzeczka -20 gDaleki wschód rzepy – 5 szt.Arkusz leczniczy Georukhi – 30 gOlkhov Srack – 1 garśćolej czosnkowy do smakuSól do smaku Tabela miar i skal Przepis na gotowanieNiewygodny ekran
Krok 1
Odetnij żyły i tłuszcz z mięsa, pokrój w małą kostkę.
Krok 2
Kilkakrotnie wlej nasiona gorczycy w wrzącą wodę, gotuj przez minutę i opuść ją do łaźni lodowej.
Krok 3
Rozpocznij truskawki – gęste i dojrzałe, zdejmij z boku, miękkie i brzydkie, aby trochę kopać trociny i ugniatanie tłuczonych ziemniaków.
Krok 4
Wymieszaj z łyżką słodkiej musztardy, dodaj odrobinę parzonych ziaren musztardy i ubij za pomocą ubiórek, stopniowo dodając olej roślinny, aż IOLI otrzyma gruby sos. Dopraw sos olejem czosnku i solą do smaku.
Krok 5
Odrzuć jagnięcy sosem, dodaj kilka całych truskawek i włóż liście dalekiego wschodnie rzepy. Przykryj liście Jeruhi. Obowiązkowe w przypadku białej porzeczki.
PRZY OKAZJI
Przepis jest dostarczany przez Nikita Zapryaginszef kuchni restauracji północnej kuchni Bjorn.