Tatar wołowy

Do przepisu

Tatar najczęściej przyrządza się z ryb lub mięsa. Ponadto najczęściej używa się mięsa wołowego, znacznie rzadziej jagnięciny (w przypadku amatora) i nigdy wieprzowiny. Ten przepis na tatar wołowy jest przeznaczony dla prawdziwych mięsożerców.

Złożoność: trudny Porcje: 1 Dodać. czas: 20 godzMikserPiekarnikPieczenieMarynowanieKolacjaPrzekąskaSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ100 g polędwicy lub mięsa z udkaoliwa z oliwek – 10 gsos z wędzonej papryki – 10 gszalotka – 5 gkapary – 5 gświeży ogórek – 10 gświeża kolendra – 20 gsól i pieprz do smakuJajko przepiórcze – 1 szttruflowy ponzuNa sos pieprzowy:papryczka chilisok z limonki – 5 gcukier i sól do smaku Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Do sosu pieprzowego. Papryczkę chili włóż do gorącego wędzenia na 20 godzin. Następnie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 minut. W blenderze połącz paprykę, sok z limonki, cukier do smaku i sól. Gotuj, aż będzie gładkie.

Krok 2

Mięso wymieszać z sosem pieprzowym, sokiem z limonki, oliwą, dodać posiekaną szalotkę i kapary, sól i pieprz do smaku. Nie marynuj długo, po prostu wszystko wymieszaj i wyłóż na talerz.

Krok 3

Marynuj żółtko jaja przepiórczego w truflowym ponzu przez 5 minut. Ułożyć na tatarze.

Krok 4

Na wierzchu połóż kostkę świeżego ogórka. Dodaj świeżą kolendrę.

PRZY OKAZJI

Przepis udostępniony przez Dmitrija Chotowa, szefa kuchni restauracji TSUM Bureau.

Jeśli zauważysz błąd lub nieścisłość, daj nam znać. Źródło: Serwis prasowy restauracji #wołowina #kapary #estragon #jajka przepiórcze #szalotka #marynowanie #pieczenie #Dmitry Zotov #blender #tatar #przystawka #polędwica wołowaPOWIĄZANE MATERIAŁYUWAGI Jesteś już zarejestrowany na ?

Nie ma jeszcze żadnych komentarzy

Jeszcze więcej pomysłów i przepisów – w naszych sieciach społecznościowych

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja