Do przepisu
Tatar najczęściej przyrządza się z ryb lub mięsa. Ponadto najczęściej używa się mięsa wołowego, znacznie rzadziej jagnięciny (w przypadku amatora) i nigdy wieprzowiny. Ten przepis na tatar wołowy jest przeznaczony dla prawdziwych mięsożerców.
Złożoność: trudny Porcje: 1 Dodać. czas: 20 godzMikserPiekarnikPieczenieMarynowanieKolacjaPrzekąskaSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ100 g polędwicy lub mięsa z udkaoliwa z oliwek – 10 gsos z wędzonej papryki – 10 gszalotka – 5 gkapary – 5 gświeży ogórek – 10 gświeża kolendra – 20 gsól i pieprz do smakuJajko przepiórcze – 1 szttruflowy ponzuNa sos pieprzowy:papryczka chilisok z limonki – 5 gcukier i sól do smaku Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Do sosu pieprzowego. Papryczkę chili włóż do gorącego wędzenia na 20 godzin. Następnie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 minut. W blenderze połącz paprykę, sok z limonki, cukier do smaku i sól. Gotuj, aż będzie gładkie.
Krok 2
Mięso wymieszać z sosem pieprzowym, sokiem z limonki, oliwą, dodać posiekaną szalotkę i kapary, sól i pieprz do smaku. Nie marynuj długo, po prostu wszystko wymieszaj i wyłóż na talerz.
Krok 3
Marynuj żółtko jaja przepiórczego w truflowym ponzu przez 5 minut. Ułożyć na tatarze.
Krok 4
Na wierzchu połóż kostkę świeżego ogórka. Dodaj świeżą kolendrę.
PRZY OKAZJI
Przepis udostępniony przez Dmitrija Chotowa, szefa kuchni restauracji TSUM Bureau.
Jeśli zauważysz błąd lub nieścisłość, daj nam znać. Źródło: Serwis prasowy restauracji #wołowina #kapary #estragon #jajka przepiórcze #szalotka #marynowanie #pieczenie #Dmitry Zotov #blender #tatar #przystawka #polędwica wołowaPOWIĄZANE MATERIAŁYUWAGI Jesteś już zarejestrowany na ?
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy
Jeszcze więcej pomysłów i przepisów – w naszych sieciach społecznościowych