Tarte ciasto z dżemem

Do przepisu

Tarte ciasto z dżemem jest dobre pod każdym względem: przygotowuje się je dość szybko, prosto i z najtańszych produktów. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis jest koniecznością dla każdego, kto często przygotowuje słodycze do herbaty. Co więcej, do wypełnienia tartego ciasta możesz użyć dżemu kandyzowanego, z którym wielu po prostu nie wie, co zrobić. Zrobić na jego bazie domowe drinki? Każdemu bardzo szybko się nudzą! Ale jeśli zrobisz klasyczny tarty placek z takim dżemem, Twoi bliscy zmiotą go ze stołu w ciągu kilku minut. Spróbuj!

Złożoność: łatwo Kalorie: 607,26 kcal/porcja Porcje: 6 Gotowanie: 35 minut Dodać. czas: 20 minut Używany: 7,09 g/20,32 g/99,73PiekarnikPieczenieImpreza herbacianaPiekarniaProdukt z ciastaCiasto krucheCiastoKarnawałSKŁADNIKI NA 6 PORCJI6Porcje+Dżem wiśniowy 350 grMąka pszenna 350 grGranulowany cukier 110 grJajko kurze (żółtko) 3 szt.Sól na czubku nożaMasło 120 grProszek do pieczenia 1 łyżeczka Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Przygotuj tarte ciasto na pierogi. W misce utrzeć żółtka z cukrem i solą. W drugim – przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodać pokrojone w kostkę zimne masło. Zmiel na okruchy.

Krok 2

Dodaj mieszaninę żółtek. Rozetrzyj palcami, aż uzyskasz maślane okruszki. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Formę lub blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia.

Krok 3

Do przygotowanej formy wlać połowę startego ciasta. Na wierzchu powinna powstać warstwa o grubości około 1 cm. Posypać resztą startego ciasta.

Krok 4

Umieść blachę do pieczenia lub blachę do pieczenia z przyszłym ciastem na środkowej półce piekarnika. Piec około 30 minut. Gotowość określamy na podstawie koloru ciasta. Powinien się zrumienić i zmienić kolor na złocistobrązowy.

Krok 5

Zdjąć blachę z tartym ciastem i odstawić na 10 minut. Następnie ostrożnie przenieść na metalową kratkę i ostudzić. Posiekaj grubo i podawaj z herbatą.

PRZY OKAZJI

Ciasto można usmażyć na maśle zgodnie z przepisem lub użyć dobrej kremowej margaryny. Niektórzy wolą drugą opcję, twierdząc, że w tym przypadku ciasto jest bardziej kruche.

UWAGA DO GOSPODARKI

Jeśli chcesz, aby nadzienie z dżemem było bardziej gładkie, zmiksuj je blenderem zanurzeniowym, aż uzyskasz puree i będziesz przypominał dżem.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja