Tajskie krewetki

Tajskie krewetki

Ireny Roberts 26 listopada 2016 r4,50 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzTajskie krewetki Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 1PustyPrzekąskaDrinkDanie główneSałatkaSos, dressingZupaDekoracja naczyńSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘananas 1/2 szt.cebula 1 szt.pieprz 1 szt.ryż 250 grpomarańczowy 1 szt.olej roślinny 50 gmleko kokosowe 200 g Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Cebulę posiekaj i podsmaż na oleju roślinnym. Paprykę pokroić i dodać na patelnię, następnie obrać bezgłowe krewetki. Usuń miąższ z połowy ananasa.

Krok 2

Ananasa pokroić na równe kawałki. Dodaj ananasa na patelnię. Ugotuj ryż w gorącej wodzie. Gdy ryż będzie gotowy, dodaj do niego skórkę pomarańczową, sok pomarańczowy i mleko kokosowe.

Krok 3

Gdy ryż będzie gotowy, przełóż go na obranego ananasa. Połóż krewetki w sosie ananasowym na ryżu. Udekoruj plasterkami feijoa. Posypać nasionami cebuli i pieprzem.

UWAGA DO GOSPODARKI

Zamiast mleka kokosowego można użyć śmietanki, zamiast nasion cebuli można też użyć sezamu.

PRZYDATNE RADY

Gotuj szybko na dużym ogniu, aby zapewnić soczyste składniki i zdrowe odżywianie.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja