Tajemniczy język teściowej z cukinii: nieznane tajemnice

Język teściowej z cukinii

Język teściowej z cukinii Do przepisu

Język teściowej z cukinii to najlepszy sposób na zachowanie warzyw na długą zimę. Zwłaszcza jeśli przywiozłeś obfite zbiory ze swojej daczy. Oczywiście można z nich ugotować kawior, udusić je w śmietanie, usmażyć naleśniki, nafaszerować mięsem i upiec w piekarniku. Gdy znudzi Ci się już te wszystkie dania, proponujemy spróbować pysznej przystawki na bazie pomidorów i ulubionej cukinii. Dzięki ostrej czerwonej papryce okazuje się pikantny i umiarkowanie pikantny. Do przygotowania przekąski można użyć suchej mielonej lub, jeśli lubimy ostre, dodać posiekane świeże chilli lub cayenne. Z tej ilości składników wychodzi 1 litrowy słoik. Jeśli to konieczne, w równych proporcjach zwiększ ilość warzyw i przypraw.

Złożoność: łatwo Kalorie: 221,13 kcal/porcję Porcje: 12 Gotowanie: 1 godzina 30 minut Używany: 1,29 g/2,85 g/47,46PustyPrzekąskaWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciSKŁADNIKI NA 12 PORCJIcukinia – 500 g pomidorów – 500 g słodkiej papryki – 500 g cukru – 50 octu stołowego 9% – 35 ml oleju roślinnego – 35 ml czosnku – 2 ząbki mielonej czerwonej papryki – 5 g soli – 0,5 łyżki. l. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Przygotuj wszystkie warzywa według przepisu na język teściowej cukinii. Wybierz dojrzałe pomidory. Jeśli są uszkodzone miejsca, odetnij je nożem. Owoce dokładnie umyć i osuszyć.

Krok 2

Jeśli skórka na pomidorach jest zbyt twarda, należy ją usunąć. Aby to zrobić, wykonaj na każdym nacięcie w kształcie krzyża, zanurz owoce we wrzącej wodzie na 30 sekund, a następnie w zimnej wodzie. I usuń skórę nożem.

Krok 3

Lepiej jest brać słodką paprykę, która jest dojrzała i czerwona. Usuń nasiona i łodygi nożem. Owoce dokładnie umyj i osusz papierowym ręcznikiem.

Krok 4

Przełóż pomidory i paprykę przez maszynę do mięsa. Wlać mieszaninę do garnka o odpowiedniej wielkości. Dodaj cukier, sól, olej roślinny i wymieszaj. Umieścić na kuchence i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do małego i gotuj przez około 10 minut.

Krok 5

Cukinię umyć, osuszyć i usunąć skórkę nożem do warzyw. Usuń nasiona. Miąższ pokroić w równe kostki lub kostki. Umieść je w rondlu z sosem pomidorowym.

Krok 6

Dusić cukinię w pomidorach na małym ogniu przez około 20 minut, od czasu do czasu mieszając, aby uniknąć przypalenia. Chcesz, aby cukinia stała się miękka, ale zachowała swój kształt.

Krok 7

Na patelnię dodać obrane i przeciśnięte ząbki czosnku oraz zmieloną czerwoną paprykę i wymieszać. Wszystko razem dusić około 7 minut.

Krok 8

Wlać ocet stołowy, przykryć i gotować przez kolejne 2-3 minuty. Warzywa rozłożyć do przygotowanych, wysterylizowanych słoików i zwinąć. Odwróć go do góry nogami, zawiń i pozostaw w ciemnym miejscu, aż całkowicie ostygnie.

UWAGA DO GOSPODARKI

Aby danie było nie tylko smaczne, ale i bardziej aromatyczne, można dodać do smaku mieszankę papryki, kolendry, goździków, liści laurowych, bazylii, oregano i innych ziół.

PRZY OKAZJI

Słoiki można sterylizować w kuchence mikrofalowej. W tym celu należy go dokładnie umyć sodą, wlać na dno odrobinę wody (około 100 ml). Przy mocy piekarnika około 700-800 jednostek zajmie to około 5-7 minut.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja