Szybko marynowane bakłażany

Szybko marynowane bakłażany

Elena Demina 27 czerwca 2011 r0,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział2KomentarzSzybko marynowane bakłażany Do przepisu

Ten wspaniały przepis podarowała mojej mamie koleżanka z Dagestanu. Myślę, że jest to jeden z najlepszych sposobów przyrządzania bakłażana, ponieważ zużywa minimalną ilość oleju. I po prostu pyszna przekąska!

Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 15 minutMarynowaniePrzekąskaWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘoliwa z oliwek – 1-2 łyżki. l.czosnek – 1-2 ząbkibakłażan – 3 szt.paprykacytryna (sok) – 1/2 szt.sól Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Bakłażany obierz i pokrój w plasterki. Przygotuj zalewę (powinna być bardzo słona). Plastry włóż do wrzącej solanki i gotuj dosłownie 5 minut. Odcedź na durszlaku. Do jeszcze gorących bakłażanów dodać olej, sok z cytryny, sól, pieprz i posiekany czosnek. Pozwól mu usiąść, aż ostygnie.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja