Kiedy czasu na przygotowanie pełnowartościowego posiłku jest bardzo mało, można przygotować jedno, ale pożywne danie. Szef kuchni Aleksiej Strachow oferuje trzy dania na szybki lunch. Przygotowanie makaronu udon z kurczakiem, po benedyktyńsku z łososiem lub shawarmą zajmie Ci nie więcej niż 20 minut.
Shawarma
Shawarma lub shawarma to doskonała opcja, gdy nie ma czasu na przygotowanie jedzenia i samą przekąskę, ale trzeba dokładnie zjeść. Taki „lunch” bardzo wygodnie jest zabrać ze sobą do pracy. Zwłaszcza, jeśli z obiadu została gotowana pierś z kurczaka.
Shawarma
Benedykta z łososiem
Lekko solony łosoś po benedyktyńsku to przystawka, do której potrzebne będą tosty, jajko w koszulce, ser i oczywiście łosoś. Do sosu należy przygotować sos holenderski, który nie jest trudniejszy w przygotowaniu niż ugotowanie jajka „w torebce”. Rezultat nadaje się na śniadanie i lekki lunch.
Benedykta z łososiem
Udon z kurczakiem
Udon to rodzaj makaronu, z którego przygotowywane jest danie o tej samej nazwie. Do przygotowania makaronu nie potrzeba specjalnego doświadczenia ani czasu – ważny jest sprawdzony przepis. Na pewno okaże się smaczniejszy niż makaron w pudełku.
Udon z kurczakiem
Jeśli zauważysz błąd lub nieścisłość, daj nam znać. #shawarma #przepis od szefa kuchni #jajka po benedyktyńsku #Aleksiej Strakhov #udon z kurczakiemPOWIĄZANE MATERIAŁYUWAGI Jesteś już zarejestrowany na ? Jeszcze więcej przepisów i pysznych pomysłów na naszych portalach społecznościowych