Szybki przepis na lekko solone ogórki

Szybki przepis na lekko solone ogórki

Irina 28 lipca 2020 r0,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzSzybki przepis na lekko solone ogórki Szybki przepis na lekko solone ogórki Do przepisu

Proponuję zrobić lekko solone ogórki według bardzo szybkiego przepisu! Próbkę można pobrać po 2 godzinach.

Złożoność: łatwo Kalorie: 35,67 kcal/porcja Porcje: 4 Gotowanie: 2 godz. 10 min Dodać. czas: 10 minut Używany: 1,74 g/0,45 g/6,70Solenie, fermentacjaPrzekąskaSKŁADNIKI NA 4 PORCJEogórki 500 gkoperek 1 pęczekczosnek (ząbki) 4 szt.sól 1/2 łyżki.ziele angielskie 6 szt.goździki 3 szt. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Więc umyj ogórki i pozbądź się niedopałków. Koperek drobno posiekać i wymieszać z pieprzem, goździkami i solą. Czosnek przeciśnij przez praskę (lub drobno posiekaj). Teraz nadchodzi przyjemna część! Potrzebujemy torby (czyli torby), najzwyklejszej plastikowej. Wrzucamy do niego ogórki i pikantną mieszankę, zawiązujemy torebkę i energicznie potrząsamy, aby cała zawartość dokładnie się wymieszała i zaprzyjaźniła! Polecam wybrać większy worek, aby ogórki miały gdzie się swobodnie poruszać, w przeciwnym razie trudno będzie wszystko wymieszać. Gdy ogórek się skończy, włóż worek do miski, aby nie wyciekł i pozostaw na dwie godziny w temperaturze pokojowej. Następnie możesz włożyć go do lodówki. Oczywiście im więcej czasu ogórki spędzą w takiej „suchej” zalewie, tym będą bardziej aromatyczne i bogate, ale już po kilku godzinach szczególnie niecierpliwi mogą przeprowadzić pierwszą degustację. I tak, prawie zapomniałem, w naszym przypadku rozmiar ma znaczenie. Im mniejsze są Twoje ogórki, tym szybciej osiągną pożądany stan! Ciesz się wszystkimi!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja