Do przepisu
Pasztet rybny to wspaniała przekąska zarówno na święta, jak i na co dzień. Do zrobienia pasztetu nadaje się każda ryba. Swoją drogą bardzo smaczne są pasztety z różnych gatunków ryb. Dlatego jeśli zostało Ci trochę solonej, wędzonej i gotowanej ryby, możesz spokojnie przygotować pasztet ze wszystkich resztek.
Złożoność: łatwo Kalorie: 372,58 kcal/porcja Porcje: 3 Gotowanie: 15 minut Używany: 22,77 g/29,99 g/5,10MikserOpiekaczŚniadanieKolacjaPopołudniowa przekąskaKolacjaNaleśnikiPrzekąskaPasztetySałatkaZimne przekąskiKarnawałNa świątecznym stoleNowy RokPiknikSKŁADNIKI NA 3 PORCJE150–200 g plasterków ryby100 g wątroby dorsza lub sałatka z wątroby dorsza150 g twarogu lub serka śmietankowego100 g masła1 pęczek dowolnej zieleniny lub mieszanki (cebula, koper, natka pietruszki, kolendra, bazylia)sólświeżo zmielony czarny pieprz Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Doprowadzić masło i twarożek (ser) do temperatury pokojowej. Drobno posiekaj warzywa. Plasterki ryby pokroić na mniejsze kawałki.
Krok 2
Wszystkie składniki umieścić w szklance blendera zanurzeniowego i zmiksować na gładką masę.
Krok 3
Tost podpiecz w tosterze lub pod grillem w piekarniku i podawaj z pasztetem, posypanym kaparami.