Szybki Lecho

Szybki Lecho

Galina Kompancewa 29 sierpnia 2020 r0,00Dodaj do ulubionychUdział Do przepisu

Przepis na szybkie lecho dedykowany jest nie tyle leniwym gospodyniom domowym, ile tym, które lubią przekąski o wyrazistej konsystencji. Faktem jest, że zwykle składniki takiego dania duszone są dość długo i stają się bardzo miękkie. W tym przepisie sytuacja jest inna: cały proces gotowania zajmuje nieco ponad piętnaście minut. Dzięki temu kawałki słodkiej papryki pozostają elastyczne i bardzo przyjemne w smaku. Cóż, co możemy ukryć, szybkość przygotowania takiego lecho to także dobra wiadomość! Przetestuj ten przepis w praktyce i przekonaj się o jego niezaprzeczalnych zaletach.

Złożoność: przeciętny Porcje: 20 Gotowanie: 20 minut Dodać. czas: 30 minutKuchnia bułgarskaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 20 PORCJIpapryka czerwona – 3,5 kgsok pomidorowy 2 lpłynny miód 2 łyżki.cukier 180 grocet jabłkowy 100 mlolej roślinny 200 mlsól 2 łyżki. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Przygotuj wszystkie składniki lecho. Umyj słodką paprykę i przekrój ją na połówki. Usuń nasiona i przegrody. Miąższ słodkiej papryki pokroić w kwadraty.

Krok 2

Pomidory na lecho przepuszcza się przez maszynę do mięsa. Odmierz 2 litry powstałego soku. Przelać do miski do gotowania lecho, dodać miód, cukier, sól i masło. Doprowadzić do wrzenia i gotować lecho przez 5 minut.

Krok 3

Następnie przygotowaną paprykę włóż do zalewy, zagotuj i gotuj przez 10 minut. Dodaj ocet jabłkowy. Ponownie zagotować, lecho wlać do wyparzonych i podgrzanych słoików, zwinąć pokrywki i odstawić na zimę.

PRZYDATNE RADY

Zwinięte słoiki z gotowym lecho, odwrócone na ręczniku, można owinąć ciepłym kocem i w tej formie pozostawić do ostygnięcia. Proces ten ze swej natury jest bliski dodatkowej sterylizacji, a co za tym idzie, przyczyni się do lepszego przechowywania przekąsek, nawet poza lodówką.

PRZY OKAZJI

Jeśli chcesz, aby smak lecho był bardziej wyrazisty i pikantny, dodaj mały kawałek papryczki chili (bez nasion) i kilka małych ząbków czosnku.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja