Szybki dżem wiśniowy z miodem i rozmarynem

Szybki dżem wiśniowy z miodem i rozmarynem

gastronomia 01 sierpnia 2018 rSzybki dżem wiśniowy z miodem i rozmarynem Do przepisu

Zwykle robimy dżem, aby przechować go na zimę. Ale dlaczego nie zrobić od razu dżemu do spożycia, na przykład z owsianką, jogurtem lub tostami. Przecież w ten sposób możesz przygotować niewielką ilość jagód, eksperymentując z nowymi kombinacjami.

Złożoność: przeciętny Kalorie: 57,88 kcal/porcja Porcje: 33 Gotowanie: 40 minut Używany: 0,32 g/0,13 g/13,93GotowanieDeserPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciSKŁADNIKI NA 33 PORCJI800 g wiśni 450 g miodu 1 gałązka świeżego rozmarynu 1 sok z cytryny 1/2 łyżeczki. sól morska Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Wiśnie przekrój na pół i usuń pestki.

Krok 2

W niskim, szerokim rondlu połącz wiśnie z miodem i dodaj gałązkę rozmarynu. Postaw patelnię na ogniu i zagotuj. Gotuj dżem na średnim ogniu, mieszając, przez 15-20 minut. Syrop powinien lekko zgęstnieć, a wiśnie powinny stać się miękkie. Pod koniec gotowania dodać sok z cytryny i sól.

Krok 3

Zdejmij patelnię z ognia i ostudź dżem. Przełożyć do suchych słoików i przechowywać w lodówce.

Krok 4

Jeśli chcesz zachować ten dżem na zimę, wlej go na gorąco do sterylnych słoików i sterylizuj przez 10 minut. Zwiń pokrywki.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja