Szybki dżem brzoskwiniowy
Tatiana M. 18 sierpnia 2016 r0,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Bardzo smaczne, proste, aromatyczne!
Złożoność: łatwo Kalorie: 4532,00 kcal/porcja Porcje: 1 Używany: 10,80 g/1,20 g/1132,60GotowaniePustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘbrzoskwinie (przygotowane) 1,2 kgcukier 1 kg Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Brzoskwinie umyć, usunąć pestki, pokroić w kostkę, wrzucić do blendera i zmiksować na gładkie puree.
Krok 2
Dodać cukier, wymieszać, postawić na małym ogniu.
Krok 3
Gotuj po ugotowaniu przez 30 minut. (do pożądanego stopnia zagęszczenia).
Krok 4
Ułożyć w wysterylizowanych słoikach i zwinąć.