Szybka zupa szczawiowa

Do przepisu

Zupa szczawiowa to chyba najpopularniejsza zupa lata – lekka, szybka i zdrowa. A przygotowanie zupy szczawiowej jest bardzo proste.

Złożoność: łatwo Kalorie: 170,55 kcal/porcja Porcje: 4 Gotowanie: 35 minut Używany: 2,41 g/10,33 g/16,89GotowanieKolacjaZupaWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSzybkoSKŁADNIKI NA 4 PORCJI100 g szczawiu4 średnie ziemniaki1 duża cebula2 łyżki l. olej roślinnysól do smaku Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Ziemniaki obierz, pokrój w małe plasterki. W rondlu zagotuj 1 litr wody, dodaj ziemniaki, zagotuj, dodaj sól, gotuj na średnim ogniu przez 10 minut.

Krok 2

W międzyczasie obrać cebulę, pokroić w drobną kostkę i smażyć na patelni na oleju na średnim ogniu, aż będzie miękka, 5 minut. Do ziemniaków dodać cebulę, smażyć 10 minut.

Krok 3

Ze szczawiu usuń łodygi, ułóż liście w stos i pokrój w paski. Do zupy dodać szczaw, gotować na małym ogniu przez 7-10 minut. Podawać zupę na ciepło lub na zimno.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja