Szybka letnia przyprawa na bazie ziół i czosnku

Szybka letnia przyprawa na bazie ziół i czosnku

gastronomia 09 lipca 20105.00(1)Dodaj do ulubionychUdział Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 15 minutPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘliście estragonu – garśćczosnek – 2-3 ząbkikoperek – 1 pęczek Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Weź średni pęczek koperku i garść liści estragonu lub pęczek kolendry i taką samą ilość szczypiorku. Usuń wszelkie szorstkie gałęzie. Obierz czosnek, połóż goździki na desce do krojenia i lekko zmiażdż je ostrzem noża. Połóż wszystkie użyte zioła na czosnku i zacznij siekać. Nie spiesz się, po prostu ostrożnie pokrój zioła i czosnek, od czasu do czasu składając całość. Kiedy konsystencja mieszaniny stanie się w miarę jednorodna, praca jest zakończona. 2-3 łyżki tej mieszanki można dodać do przygotowywanej zupy lub przygotowanej sałatki, można też przygotować na jej bazie sos, który również jest bardzo szybki.

UWAGA DO GOSPODARKI

Rada
Najważniejsze jest, aby nie używać więcej niż dwóch rodzajów ziół na raz. Jeśli chodzi o ich połączenie, zalecamy zaufać swojemu gustowi.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja