Szybka letnia przyprawa na bazie ziół i czosnku
gastronomia 09 lipca 2010(1)Dodaj do ulubionychUdział Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 15 minutPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘliście estragonu – garśćczosnek – 2-3 ząbkikoperek – 1 pęczek Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Weź średni pęczek koperku i garść liści estragonu lub pęczek kolendry i taką samą ilość szczypiorku. Usuń wszelkie szorstkie gałęzie. Obierz czosnek, połóż goździki na desce do krojenia i lekko zmiażdż je ostrzem noża. Połóż wszystkie użyte zioła na czosnku i zacznij siekać. Nie spiesz się, po prostu ostrożnie pokrój zioła i czosnek, od czasu do czasu składając całość. Kiedy konsystencja mieszaniny stanie się w miarę jednorodna, praca jest zakończona. 2-3 łyżki tej mieszanki można dodać do przygotowywanej zupy lub przygotowanej sałatki, można też przygotować na jej bazie sos, który również jest bardzo szybki.
UWAGA DO GOSPODARKI
Rada
Najważniejsze jest, aby nie używać więcej niż dwóch rodzajów ziół na raz. Jeśli chodzi o ich połączenie, zalecamy zaufać swojemu gustowi.