Szybka kapusta kiszona „Prowansalska”

Szybka kapusta kiszona „Prowansalska”

Konstanca 10 września 2018 r5,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział2KomentarzPrzepis na szybką kapustę kiszoną „Prowansalską”Szybka kapusta kiszona „Prowansalska”Gotowanie szybkiej kiszonej kapusty „prowansalskiej”Przepis na szybką kapustę kiszoną „Prowansalską”Szybka kapusta kiszona „Prowansalska” Do przepisu

Kapusta okazuje się soczysta i chrupiąca.

Złożoność: łatwo Kalorie: 147,16 kcal/porcję Porcje: 25 Gotowanie: 5 godzin Dodać. czas: 40 minut Używany: 2,96 g/8,54 g/14,87Solenie, fermentacjaMarynowanieKuchnia rosyjskaKolacjaKolacjaPustyPrzekąskaImpreza, bufetUrodzinyNowy RokSKŁADNIKI NA 25 PORCJIkapusta biała 3 kgmarchewka 0,5 kgsłodka czerwona papryka 0,5 kgcebula 0,5 kgsól 2 łyżki.cukier 0,5 szklankirafinowany olej roślinny 250 mlocet 6% 250 ml Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Kapustę obieramy z zwiędłych liści, odcinamy zgrubienia, myjemy. Kapustę pokroić w cienkie paski.

Krok 2

Umyj marchewki, osusz je i obierz. Zetrzyj w paski.

Krok 3

Cebulę obrać, umyć i osuszyć. Pokrój w półpierścienie. Włóż do durszlaka i zalej wrzącą wodą. Pozwól wodzie spłynąć.

Krok 4

Z papryki usuń nasiona i błony, umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Pokrój na małe kawałki.

Krok 5

Do kapusty dodać sól i cukier, rozgnieść rękami, aż puści sok. Do kapusty dodać pokrojone warzywa i wymieszać. Do kapusty z warzywami wlać ocet i olej roślinny i ponownie wymieszać. Odstawić kapustę w ciepłe miejsce na 4 – 5 godzin. Następnie przechowywać w lodówce.

Krok 6

Gotową kapustę włóż do salaterki. Podawać do dań mięsnych i rybnych, ziemniaków gotowanych lub smażonych.

UWAGA DO GOSPODARKI

Przed gotowaniem zważ kapustę i oblicz ilość pozostałych składników. Jeśli otrzymasz liczby ułamkowe, wygodniej jest obliczyć ilość soli i cukru w ​​gramach.

PRZYDATNE RADY

Dla urozmaicenia można dodać do kapusty odrobinę czosnku.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja