Szybka kapusta kiszona

Do przepisu Stopień trudności: przeciętny Porcje: 4 Gotowanie: 4 godziny 30 minut Dodać. czas: 48 godzMarynowanieKolacjaKolacjaPrzekąskaMarynataMenu dla dzieciNowy RokSKŁADNIKI NA 4 PORCJI1 średnia główka kapusty2 średnie zielone jabłka1 szklanka octu jabłkowego1 mała papryczka chili, opcjonalnie4 łyżki l. olej roślinny5 ząbków czosnku1 łyżka. l. ziele angielskie i ziarna czarnego pieprzu1 laska cynamonu1 łyżeczka nasiona gorczycy białej1 łyżka. l. Sahara1 łyżka. l. z kupą soli Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Kapustę pokroić w paski o szerokości 1,5–2 cm, usuwając łodygę. Następnie pokroić w poprzek na kawałki o długości 1,5–2 cm. Jabłka, bez obierania, ale usuwając gniazda nasienne, pokroić w kostkę o boku 2 cm.

Krok 2

Czosnek obierz i przekrój wzdłuż na pół.

Krok 3

Wymieszaj ocet, 150 g zimnej wody, ziarna pieprzu, połamaną laskę cynamonu, nasiona gorczycy, cukier i sól. Dodać czosnek i oliwę, doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu przez 3 minuty.

Krok 4

Powstałą wrzącą marynatą zalać kapustę i jabłka, wymieszać. Przykryj folią spożywczą i marynuj przez 4-6 godzin. Odcedź i podawaj lub marynuj do 48 godzin.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja