Syrop miętowy

Syrop miętowy

Maria Kozyrewa 14 września 2016 r5,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzSposób na syrop miętowySyrop miętowyPrzygotowanie syropu miętowegoJak zrobić syrop miętowySposób na syrop miętowySyrop miętowy Do przepisu

Mając czas wskoczyć do odjeżdżającego wagonu, chcę odetchnąć i napić się z Tobą gorącej herbaty, doprawionej magicznym syropem miętowym, który co roku przygotowuję. A przepis na jego przygotowanie opowiem Ci podczas naszej rozmowy.

Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 30 minut Dodać. czas: 15 minutGotowanieDusząc się, marniejącPustySos, dressingSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘmięta 500 gcukier 500 grwoda 250 mlmiód 50 gr Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Tak więc, po zebraniu mięty rano, dobrze ją myję i suszę. Do gotowania używam brązowego cukru, dodaje on pikanterii, a dodatek miodu sprawia, że ​​smak syropu jest bardziej złożony i ciekawy.

Krok 2

Łączę miód, cukier i wodę. Postaw pojemnik na średnim ogniu, aby rozpuścić słodkie składniki.

Krok 3

Podczas gdy cukier i miód się topią, ja siekam miętę, można wykorzystać zarówno łodygę, jak i liście razem.

Krok 4

Teraz do naszego syropu dodaj miętę i dobrze wymieszaj. Gdy tylko mieszanina zacznie wrzeć, zmniejsz temperaturę do średniej i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10-15 minut. Następnie zostaw nasz syrop do całkowitego ostygnięcia.

Krok 5

Syrop ostygł. Filtrujemy.

Krok 6

Syrop rozlać do pojemników i przechowywać w lodówce.

UWAGA DO GOSPODARKI

Pozostałości rozdrobnionych liści można wykorzystać do przygotowania herbaty lub np. dodania niezwykłego smaku sałatkom; liście są karmelizowane i pikantne.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja