Ogórki to produkt, który pasuje niemal do wszystkiego. Na pewno z każdym mięsem, drobiem i rybą, a także ziołami. Porozmawiajmy o ciekawszych i nietypowych kombinacjach.
Ogórki + ser pleśniowy
Zrób łódki z ogórków, wymieszaj ser pleśniowy z posiekanymi ziołami i miękkim serem; do kanapek i wrapów ser pleśniowy zamień na pastę, posmaruj chlebem, przykryj cienkimi plasterkami ogórka; przygotować kanapki z ogórkiem z mięsem lub drobiem.
Ogórki + melon
Ogórki i melona pokroić w kostkę, stosować do sałatek z kurczakiem i zielonymi liśćmi, przystawek na szaszłykach, na bruschetcie z szynką suszoną.
Ogórki + jabłka (zarówno kwaśne jak i słodkie)
Przygotuj sałatkę z cienko pokrojonych jabłek i ogórków, dodając liście sałaty, prażone orzechy i dressing z soku z cytryny i oliwy; dodawaj do kanapek ogórki i jabłka.
Ogórki + liście limonki
Zrób lemoniadę, pokrój ogórki i cytryny w cienkie plasterki, oderwij liście limonki, posyp cukrem i zalej lodowatą wodą.
Ogórki + masło orzechowe
Idealne połączenie do kanapek z wiejskim chlebem i wrapów z grillowanym kurczakiem; lub zmiksuj ogórki z masłem orzechowym, kolendrą i lodem, aby uzyskać super smoothie.
Jeśli zauważysz błąd lub nieścisłość, daj nam znać. #ogórkiPOWIĄZANE MATERIAŁYUWAGI Jesteś już zarejestrowany na ? Jeszcze więcej przepisów i pysznych pomysłów na naszych portalach społecznościowych