Suszone pomidory z czosnkiem i ziołami w oliwie z oliwek

Suszone pomidory z czosnkiem i ziołami w oliwie z oliwek

Anna Gomon 15 września 2016 r4,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzJak gotować suszone pomidory z czosnkiem i ziołami na oliwie z oliwekSuszone pomidory z czosnkiem i ziołami w oliwie z oliwekGotowanie suszonych pomidorów z czosnkiem i ziołami na oliwie z oliwekJak gotować suszone pomidory z czosnkiem i ziołami na oliwie z oliwekSuszone pomidory z czosnkiem i ziołami w oliwie z oliwek Do przepisu

To cudo w słoiczku można wykorzystać do sałatek, kanapek, sosów, wypieków, dań głównych i tak dalej – do chleba żytniego lub kawałka bagietki.

Złożoność: łatwo Kalorie: 241,96 kcal/porcję Porcje: 6 Używany: 4,35 g/19,20 g/13,73PiekarnikSuszenie, suszenieKuchnia włoskaPustySKŁADNIKI NA 6 PORCJIpomidory 2 kgPrzyprawa Zioła Prowansalskie 1 łyżka. l.sóloliwa z oliwek 2 łyżeczki.oliwa z oliwek do posypaniaząbek czosnku 3 szt.gałązki tymianku 5 szt. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Pomidory przekrój na pół, usuń nasiona i odetnij łodygi.

Krok 2

Ułożyć na blaszce wyłożonej folią lub papierem do pieczenia, posypać przyprawami, solą i skropić olejem.

Krok 3

Rozgrzej piekarnik do 130°C. Suszyć przez 4-5 godzin (w zależności od piekarnika i wielkości pomidorów). Koniecznie śledź!

Krok 4

Dokładnie umyj szklany słoik z pokrywką i zalej go wrzącą wodą. Pomidory włożyć do słoika, ułożyć na nich cienkie plasterki czosnku i zalać oliwą. W tej formie produkt można przechowywać przez kilka miesięcy.

UWAGA DO GOSPODARKI

Bardzo wygodnie jest usunąć rdzeń z pomidora za pomocą łyżki typu noisette.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja